problemen Boeing 737 max  • Beste,
    Voor het onderzoeksproject voor mijn school heb ik als thema "Wat is het verband tussen de stand van de vleugels van een vliegtuig, en het traject (vliegrichting) van het vliegtuig."
    Ik heb de wet Bernouilli uiteraard beschreven en deed ook enkele experimenten met papieren vliegtuigen. Een piloot vertelde me dat de problemen met de Boeing 737 max ook te maken zouden hebben met de stand van de vleugels. Dit is voor mij niet echt duidelijk. Het zou voor mijn poolproject wel interessant zijn als ik mijn onderzoeksvraag kan betrekken/toepassen op de problemen met dit toestel. Kan iemand mij hier wat meer technische uitleg over geven aub? Bedankt!  • Hi Lucas, erg leuk en natuurlijk actueel onderwerp! Voor je vraag over het verband tussen flihghtpathangle en stand van de vleugels: Dit wordt meestal gewoon gedaan om in initiële toestand al een bepaalde AoA te hebben. Dus ik zou eerder je vraag toespitsen op het verband tussen AoA en flightpath. Hiervoor is genoeg te vinden op het internet, Aerodynamicaboeken, etc. Wat betreft de problemen bij de 737 max, hier een filmpje die hopelijk verheldering geeft: https://www.youtube.com/watch?v=H2tuKiiznsY
    Probeer een duidelijke hoofdvraag te formuleren (open), en die vervolgens te onderbouwen met deelvragen (vaak gesloten).
    Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.