Model golfbal met luchtweerstand • 0_1579117620027_2020-01-15_20-45-27.png
  Beste student,

  Mijn naam is Marcus Aerts en voor mijn profielwerkstuk doe ik samen met twee jongens onderzoek naar 'de ideale golfslag'. Het gaat hierbij dan om een golfbal die zo ver mogelijk door een driver wordt weggeslagen. Wij hebben dan ook een golfmachine gebouwd die door een startmotor wordt aangedreven en telkens een 3D-geprinte golfbal weg kan slaan. Alle testen die we uit wilden voeren, zijn gelukt.
  Wij zijn op het moment bezig met het opstellen van een natuurkundig model van een golfslag met luchtwrijving. Echter komen wij er (samen met onze docent) niet helemaal uit. In de bijlage zit ons huidige model met de benodigde constanten. Het zou erg fijn zijn als u ons zou kunnen helpen met het opsporen van (eventuele) fouten.
  Ik verneem het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Marcus Aerts • Dag Marcus,
  Leuk PWS, gaaf hoe je de werkelijkheid probeert te vergelijken met een model.
  Nu even over het model: Belangrijk is, is dat je een goeie structuur hebt, bij jou staat nu alles heel erg door elkaar, waardoor andere lezers het moeilijk kunnen controleren. Dus alle krachten bij elkaar, snelheden/verplaatsingen bij elkaar etc. Het helpt hierbij om gebruik te maken van notes, dit doe je met het '%' teken. Welk programma gebruik je, en wat errort ie precies, schiet het balletje de verkeerde kant op? Ik denk dat het ligt aan de Fweerstand, ik zie dat je die niet helemaal lekker gedefinieerd hebt. -Fw,Ix zie ik bijvoorbeeld nergens terugkomen. -teken(vy) snap ik ook niet helemeel. Probeer de twee weerstanden gescheiden te houden en ta halen uit één FW die afhankelijk is van de 'V'. Ontbind die in de twee componenten en gebruik vervolgens absolutetekens voor je FWy.
  Hoop dat je hier uitkomt, anders moet je me even het programmatje sturen.
  Groetjes,


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.