Opvouwbare elektrische driewieler • Geachte meneer, mevrouw

  Wij zijn vier eindexamenleerlingen van het Groene Hart Lyceum met een technasium profiel.

  De opdrachtgever: E4-motion

  De opdrachtgever is Ellery Rijkaart, eigenaar van E-4Motion. Al voor lange tijd houd Ellery Rijkaart zich bezig met het ontwerpen en verkopen van elektrische vouwfietsen. Vanaf 2020 past het kabinet de regelgeving omtrent het leasen van fietsen aan. Het wordt goedkoper om een fiets zakelijk aan te schaffen. Ellery rijkaart ziet deze verandering als een buitenkans om een nieuwe fiets op de markt te brengen. Hij is op zoek naar een elektrisch opvouwbare driewieler die van hoge kwaliteit is.

  De opdracht: Opvouwbare elektrische driewieler;
  De opdracht is om een elektrische driewieler te ontwerpen die ook opgevouwen kan worden. Voor mensen die slecht ter been zijn kan een elektrische driewieler ideaal zijn om toch naar buiten te gaan fietsen met de ondersteuning van een elektrische fiets. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking kan een elektrische driewieler handig zijn. Het voordeel van het opvouwbare aspect van de fiets is dat de fiets makkelijker naar bepaalde plaatsen toe gebracht kan worden. Bij Thom in de straat bijvoorbeeld is een vrouw die kampt met evenwichtsproblemen en die heeft dus een driewieler. Het probleem is dat deze best wel lastig is om naar binnen te krijgen of in ieder geval door de poort naar de achtertuin. Als deze fiets opvouwbaar zou zijn dan zou dit probleem opgelost kunnen zijn, of op zijn minst gedeeltelijk opgelost. De hoofdvraag die hierbij hoort is: hoe kunnen wij een fiets ontwerpen die voldoet aan de eisen en goed op de markt komt?

  Om antwoord te krijgen op deze hoofdvraag hebben wij een aantal deelvragen opgesteld

  Programma van eisen opstellen, waar moet de fiets aan voldoen?

  Oriëntatie-onderzoek
  Onderzoek naar vouw componenten voor de fiets
  onderzoek naar de vraag van elektrische opvouwbare driewielers
  materiaalkeuze, van welke materialen moet de fiets worden gemaakt.
  onderzoek naar elektrotechniek, hoe kunnen wij de fiets elektrisch aangedreven krijgen maar toch vouwbaar en simpel houden
  Expert zoeken, wie kan ons helpen gedurende het proces?
  alle uitwerkingen samenkoppelen tot antwoord op de hoofdvraag

  Wij zijn al druk bezig geweest met het opstellen van een plan van eisen, een oriëntatie-onderzoek naar wat er al op de markt is op het gebied van vouwfietsen en het onderzoek naar de vouwcomponenten. Alles wat wij hebben gemaakt tot nu toe hebben wij in een document gestopt zodat u via onderstaande link dit kunt bekijken. Dit is de Link met onze voortgang

  Daarnaast zijn we bezig geweest met een marktonderzoek. Dit gaat ons niet gemakkelijk af. Wij zoeken daarom vooral hulp bij de marketing met de koppeling naar het ontwerp. Wij hebben vooral behoefte aan de expertise op het gebied van een ontwerp maken met het oog op marketing. De studie Industrieel ontwerpen past hier naar ons inzicht perfect bij.

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
  Jasper, Thom, Bart, Quinn • Dag Jasper, Thom, Bart, Quinn,

  Leuk dat jullie dit gaan onderzoeken! Het is altijd mooi om met een product een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Is inderdaad erg belangrijk dat je een product ontwerpt naar behoeve van de markt en niet andersom.
  Marktonderzoek is dus een erg belangrijke! Voor dat zou ik jullie graag willen doorverwijzen naar het boek van Bill Aulet. Hier staat alles in over hoe je jouw product succesvol op de markt kan krijgen in 24 stappen (https://www.bol.com/nl/p/disciplined-entrepreneurship/9200000011256662/?Referrer=ADVNLGOO002008M-G-82772778410-S-855032449191-9200000011256662&gclid=EAIaIQobChMInLCn3KWI5wIV1ITVCh2_hwq7EAkYASABEgL4_fD_BwE)
  Is natuurlijk ook mogelijk om aan een E-versie te komen!
  Als jullie verdere specifieke vragen hebben hoor ik het graag, ook kunnen jullie natuurlijk langskomen!

  Groetjes,


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.