Model Hyperloop • Wij doen ons PWS over de hyperloop en willen hierbij een model maken op de computer en als het kan ook metingen kunnen doen. Hebben jullie een programma dat dit soort dingen kan verwerken?

  Mvg,
  Martinus


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Martinus ,

  Je zult iets specifieker moeten zijn. Wat voor model wil je maken? Wil je een 3D-model maken van het ontwerp van de hyperloop? Of wil je een wiskundig model maken van de dynamica van de hyperloop?

  Groet,
  Midas • Beste Midas,

  Bedankt voor je antwoord, eigenlijk willen we allebei doen (of wat mogelijk is).
  Hebben jullie hier verschillende programma’s voor? Alleen suggesties zijn ook goed, dan kunnen we zelf verder onderzoeken wat handig is voor ons.
  (Voor wiskundige berekeningen zouden we wellicht alleen theoretische waarden kunnen vinden en daarmee werken.)


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Martinus ,

  Wij hebben speciale CAD programma's waarin wij 3D-modellen kunnen maken. Je kunt hier zelfs een beetje mee aan krachten rekenen. Dit is helaas niet beschikbaar voor scholieren. Je kunt wel bijvoorbeeld op TinkerCAD zelf een model maken. Dat is een gratis CAD-programma. Voor de berekeningen zou ik excel gebruiken of gewoon met de hand. Bedenk een paar scenario's die je wilt berekenen zoals misschien een hyperloop die een bocht maakt.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.