PWS energieneutraal huis • Hoi,
  Ik ben Maria, zit momenteel in 5VWO en moet dit jaar gaan starten met mijn profielwerkstuk. Graag wil ik bouwkunde studeren en heb besloten mijn onderwerp hierop te baseren. Ik wilde vragen of er informatie te vinden is over de duurzaamheid van de productie zelf van duurzame energiebronnen (denk aan zonnepanelen, enzovoort) die in een huis kunnen worden gebruikt voor opwekken van elektrische energie. Zelf kon ik niks vinden.
  Alvast bedankt.
  Groetjes, Maria


 • PWS TU Delft Team

  @mariavl
  Hee Maria,

  Waar heb je precies op gezocht, oftewel welke trefwoorden heb je in de zoekmachine ingevuld? Er moet genoeg over te vinden zijn! Je zou het woord infographic bij je Engelse zoekterm kunnen plaatsen. Hierbij krijg je al snel een inzicht van de mogelijkheden op het gebied van hernieuwbare energiebronnen.
  Nog een tip: sommige duurzaamheidsspecialisten zeggen dat in de toekomst duurzame energieproductie niet per se de grootste uitdaging is, maar de opslag van deze energie. Op de piekmomenten van het net, welke in de avond is wanneer de zon niet schijnt, kunnen zonnepanelen geen stroom meer leveren, terwijl de stroomvraag op dat moment wel het grootst is. Wellicht dat je dit ontwerp kan verwerken in je energieneutrale woning.

  Met vriendelijke groet,

  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.