PWS luchtschroef Da Vinci • Hallo, wij maken voor ons profielwerkstuk de luchtschroef van Da Vinci opnieuw. Ons doel is: De luchtschroef van Da Vinci werkende krijgen. Met een extra eis: alleen gebruik maken van materialen van toen.

  Echter lopen wij een beetje vast op de vorm van het doek. Dat is namelijk een spiraal. Wat wij als deelvraag hebben is namelijk wat de optimale hoek van het doek moet zijn, zodat we de optimale luchtcoëfficiënt kunnen bepalen. Wij dachten zelf aan een proefje doen met 4 prototypen met ieder een andere hoek. Maar daar schoten we niks mee op.

  Ook lopen we vast op de oppervlakte van de spiraal. We moeten de Liftkracht formule gebruiken, L=1/2ρv^2Sluchtcoëfficiënt. Dus de S (oppervlakte) moet steeds het zelfde blijven. Maar als we een andere hoek gebruiken, veranderd de hoogte van ons spiraal. Dus moet de straal veranderen om de oppervlakte gelijk te houden. Maar hoe we dat moeten berekenen weten we niet.

  Ik hoop dat u ons kunt helpen • Hi jongens,
  Ziet er interessant uit, maar dit is een vrij inefficiënte manier van vliegen, aangezien er veel verlies is in pressure-gradient aan de zijkanten van het doek. Vandaar dat je ze ook niet ziet rondvliegen. Berekenen van de optimale cl wordt dan ook wel erg uitdagend aangezien je spreekt van een profiel dat circulair is en daarbij zou de 'v' verschillen over de straal van het lichaam, maar dit is wiskundig niet heel ingewikkeld. Proeven hiermee doen is een lastig verhaal, maar theoretisch hier zeker veel over te discussiëren.

  Om S gelijk te houden zal je een formule moeten opstellen voor S, waarin de invalshoek(afhankelijk van de lengte), en de breedte in verwerkt zullen moeten zijn.
  Succes hiermee!
  Groetjes, Storm • @storm Hoe zouden we wiskundig dan de cl kunnen berekenen? Want voor de formule hebben we toch een waarde voor 'v' nodig. En dat kan toch alleen als we ook de proefjes uitvoeren met metingen? • Kijk naar deze pagina:
  http://brennen.caltech.edu/fluidbook/externalflows/lift/flatplateairfoil.pdf
  Probeer nu uit te zoeken hoe je tot de cl komt.
  Groetjes, Storm


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.