Energie opwekken met menselijke kracht op een schip • Beste heer/mevrouw,
  Wij zouden graag meesterproefbegeleiding willen hebben voor onze meesterproef. Hier onze gegevens.

  Namen: Annika Rijlaarsdam, Juliëtte van Alst & Myrte Smit
  School: Groene Hart Lyceum, Alphen aan den Rijn
  Opdrachtgever:
  Onze opdrachtgever is de 4green foundation. Zij zeilen de wereld rond met een volledig zelfvoorzienend zeilschip. Aan boord zijn twee gerecyclede machines, die plastic afval verwerken op een duurzame manier. Er zijn verschillende energievoorzieningen aan boord. Er zijn windmolens, zonnepanelen en een elektrische motor.

  Opdracht
  Als de stroom uitvalt, zouden de kapiteins graag naar land willen varen. Hiervoor hebben ze een ontwerp nodig dat energie opwekt in tijden van nood. Dit moet met de hand (of voet) gebeuren en het ontwerp moet niet te veel ruimte en gewicht in beslag nemen. Het navigatieapparatuur dat nodig is om met de zeilen naar wal te gaan. Dit verbruikt ongeveer 150 Watt per uur.

  Hoofdvraag
  Op welke manier kan er met de hand energie opgewekt worden in tijden van nood?

  Deelvragen

  • Wat zijn de eisen voor het opwekken van de energie?
  • Hoe wordt energie opgewekt?
  • Welke mogelijkheden zijn er op een zeilschip om energie op te wekken?
  • Welke manieren van het opwekken van energie zijn het meest geschikt voor de 4Green Foundation? (brainstormen)
  • Het beste idee uitwerken in een maquette.

  Het plan
  Wij zijn van plan om een maquette te maken bij het idee wat wij gevonden hebben. Wij willen daarmee energie opwekken om de navigatie te laten werken op een schip als de rest van de stroom uitgevallen is.

  De expertise die wij hierbij nodig hebben, is hoe wij een werkende maquette kunnen maken waarmee ook de stroomkring mee kunnen laten werken. We hebben al een eisenpakket opgesteld en zijn druk bezig met brainstormen en kijken wij naar de mogelijkheden die op het schip aanwezig zijn. Wij verwachten dat we wel het idee uit kunnen werken maar dat het lastig gaat worden om het werkend kunnen maken waarin er ook echt stroom opgewekt wordt. Ook willen we graag weten hoe we de hoeveelheid energie kunnen berekenen die ons ontwerp oplevert.

  Mvg,

  Annika Rijlaarsdam, Juliëtte van Alst & Myrte Smit


 • PWS TU Delft Team

  Hallo Annika , Juliëtte en Myrte,

  Leuk onderwerp! Ik ben werktuigbouwkunde student en kan jullie wel helpen met jullie onderzoek. Laat maar weten als jullie ergens niet uitkomen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.