Glovebox ontwerpen voor een astronaut • Beste TU Delft,

  Wij zijn Kyara, Monse, Sindy en Macha, vier 6vwo technasiumleerlingen van het Helen Parkhurst in Almere.
  Wij zouden graag een expert van de TU Delft willen om ons te begeleiden tijdens ons project. Wij benaderen u hiervoor omdat een groep studenten van uw universiteit een paar jaar geleden een soortgelijke opdracht heeft gedaan. Dit was een groep studenten van de studie Aerospace Engineering. Wij denken dat zij ons daarom goed zouden kunnen helpen bij dit project.
  Onze hoofdvraag is: Hoe kunnen wij een glovebox ontwerpen waarin er meer aandacht gegeven wordt aan de dagelijkse behoeftes van een astronaut of een persoon in de ruimte? Onze opdrachtgever is Erwin van der Kroon. Hij werkt voor het bedrijf Bradford Space. Hieronder staat meer informatie over onze opdracht.

  Projectopdracht:
  Met het Bradford gloveboxes initiative wil Bradford Engineering uitbreiden wat er allemaal kan op een ruimtestation. Bradford gloveboxes hebben tot nu toe goed gewerkt, maar ze willen hun mogelijkheden uitbreiden. Wij moeten daarom een glovebox ontwerpen voor een commercieel doeleinde.
  Wij moeten inleveren als eindproduct:
  Conceptschetsen van een duidelijk ontwerp van onze glovebox. Eisen aan de tekening zijn: minstens twee aanzichten, belangrijkste onderdelen/mechanismen gelabeld.
  Een omschrijving van de werking en functionaliteit van het concept ‘glovebox’. De omschrijving moet uitleggen hoe de glovebox gebruikt zal worden, wie de gebruiker zal zijn, hoe een astronaut of commerciële service er baat bij zal hebben en hoe het bouwt op bestaande ontwerpen van gloveboxes van Bradford.
  Optioneel: een maquette/prototype
  Dit zijn onze vooronderzoeken en deelvragen:
  Wat is er al aanwezig in een ruimteschip qua lifestyle en entertainment?
  Wat voor gloveboxen bestaan al en waarvoor zijn zij bedoeld?
  Welke behoeftes hebben de verschillende leeftijdsgroepen in het dagelijks leven? (Alleen in een kamer voor een maand met alles wat je nodig hebt om te overleven, wat zou je missen tijdens je verblijf?)
  Waar hebben astronauten behoefte aan in het dagelijks ruimte leven?
  Wat zijn de compartimenten en onderdelen van de verschillende reeds bestaande gloveboxen?
  Hoe gaan we de glovebox ontwerpen? (Moet nog specifieker)
  Onze begeleiders zijn Joris ten Barge en Christiaan de Leeuw.

  Wij hopen dat u ons kunt helpen!

  Met vriendelijke groet,
  Kyara, Monse, Sindy en Macha • Hi Kyara, Monse, Sindy en Macha,
  Heel leuk onderwerp! Kan je je creativiteit goed op los laten, dit ga ik dan ook aan jullie overlaten. Bij het uitwerken van ideeën kan je altijd bij mijn terecht op het forum.
  Ik kijk ernaar uit!
  Groetjes, Storm • Beste Storm,

  Erg fijn dat je ons wilt helpen met dit project!
  Wij hebben het plan van aanpak (planning, taakverdeling, achtergrondinformatie, ect...) afgerond en zijn momenteel bezig met het uitwerken van de onderzoeksvragen.
  Aangezien dit een ontwerpopdracht is waarbij de technische aspecten erg belangrijk zijn, zullen wij je vooral vragen gaan stellen over de technische/lucht en ruimtevaarttechniek.
  Deze vragen zie je vanzelf wel verschijnen!

  Nogmaals bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Macha, Monse, Kyara en Sindy • Beste Storm,

  Ons huidige idee een een waterplantenbroeikas glovebox. Hierin willen wij een waterzuiverende plant combineren met een eetbare, maar ook zuiverende plant. Dit zorgt ervoor dat afvalwater kan worden omgezet in schoon water en eten. De glovebox wordt voorzien van een geschikte groeibodem voor de planten en een nagebootst optimaal milieu. De glovebox bevat twee handschoenen waarmee de planten kunnen worden onderhouden en geoogst. Over het systeem voor de transport van het water en de oogst tussen de binnen- en buitenkant van de glovebox zitten wij nog te brainstormen. Wat vind jij van dit concept?

  Onze opdrachtgever heeft al feedback gegeven op dit concept. Hij zei het volgende:

  • In het ISS is er geen zwaartekracht. Het gedrag van water is daardoor anders dan bij ons op aarde.
   Weet jij hier misschien meer over?

  Wij hopel snel van je te horen.

  Met vriendelijke groet,
  Macha, Monse, Kyara en Sindy • Hi, dank voor jullie bericht.

  Ja erg interessant idee, op ISS zijn ze veel bezig met dit soort onderzoeken hoe planten reageren op die zwaartecondities. Ik moet je leraar alleen corrigeren op de uitspraak dat er geen zwaartekracht is op ISS. Deze is zeker aanwezig alleen lijkt het alsof deze er niet is, omdat je constant 'aan het vallen bent'. Leuk om deze natuurkunde ook meer te onderzoeken in je project.

  Wat betreft de planten zou ik gewoon het internet afgaan hoe dat werkt. Begin lekker met Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Plants_in_space en zoek daarmee door naar betere websites en artikelen (google scholar).

  Succes! • Hoi Storm,

  Bedankt voor je reactie! We zullen er zeker nog verder naar gaan kijken.

  Even iets anders nu. Onze docent zou je graag een officiële uitnodiging sturen voor de presentatieavond van dit project. Dit doet hij altijd ouderwets via de post, dus vroegen wij ons af of wij een adres mogen waar wij dit naar toe kunnen sturen. Natuurlijk snappen wij het als je liever niet je huisadres wilt delen, dus is een mailadres ook goed. Mocht je wel je adres willen delen, dan kun je dat mailen naar 'daltondenkers@gmail.com'.

  Wij hopen snel van je te horen.

  Met vriendelijke groet,
  Monse, Macha, Kyara en Sindy • Hoi,
  Alvast bedankt voor de uitnodiging, maar ik vrees dat het niet mogelijk is om te komen naar jullie presentatie. Binnen het PWS-team is afgesproken om niet naar presentaties te gaan van leerlingen i.v.m. de grote hoeveelheid tijd dier hier dan in zou gaan zitten indien we dit bij elk groepje leerlingen zouden moeten doen.
  Hoop op jullie begrip, voor verdere vragen kunnen jullie natuurlijk terecht op het forum.
  Succes met de presentatie! • Hoi,

  Bedankt!
  Jammer dat je niet kan komen, maar wij begrijpen het.
  Momenteel hebben wij nog geen verdere vragen.

  Je hoort nog van ons!

  Mvg,
  Macha, Monse, Kyara en Sindy


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.