Energie opwekken aan boord een schip • Geachte lezer,

  Wij zijn Eveline van Hengel en Bram Vrij. We zitten beide in 6-vwo en zullen dit jaar het Technasium afronden met de meesterproef, dit doen wij op het Helinium in Hellevoetsluis.

  De contact persoon van onze groep is Eveline van Hengel.

  Onze begeleidster is Nina Verkerk, zij is onze docente voor het vak O&O.

  Onze opdrachtgever is de 4Green Foundation, het is een bedrijf met het doel om te laten zien dat groene energie en technologie ook leuk kan zijn. Momenteel varen de oprichters van het bedrijf de wereld rond met de zeilboot 'New Nexus' die compleet op zon- en windenergie loopt, daarnaast proberen ze elke dag plastic op te ruimen op onze aarde.

  Op dit moment zijn de hoofd- en deelvragen nog niet bekend, echter hebben wij wel al een opdracht. De 4Green foundation hoopt dat we een producten kunnen ontwerpen waarmee ze met de hand energie aan boord van het schip op kunnen opwekken in geval van een nood.

  Volgende week gaan we beginnen met schrijven van het projectplan, dus we hebben nog geen resultaten of vragen. Onze docente heeft ons wel het advies geven om toch al een expert aan te vragen ook al zitten wij pas in de de beginfase van de meesterproef.

  We hopen dat er een expert beschikbaar is die veel kennis heeft over innovatieve manieren om energie op te wekken.

  Met vriendelijke groet,

  Bram Vrij


 • PWS TU Delft Team

  Hallo Eveline en Bram,

  Gaaf onderwerp! Ik ben een werktuigbouwkunde student en kan jullie helpen als jullie vast komen te zitten. Laat maar weten als ik wat voor jullie kan doen!

  groet,
  Midas • Beste Midas,

  We zijn ondertussen al een eindje opgeschoten met ons project. We hebben nu een projectplan met een concrete opdracht en eisen, en wij zijn bijna klaar met ons onderzoeksverlsag. Het onderzoeksverslag zal u waarschijnlijk aan het begin van de volgende week ook ontvangen.
  Na een tijd brainstormen zijn we ook met een heleboel ideeën tevoorschijn gekomen, alleen vinden wij deze nog niet heel creatief van aard. Zou u misschien een keer met ons kunnen bellen, of zelfs in het echt af kunnen spreken zodat wij samen zouden kunnen brainstormen?

  Groetjes,

  Bram Vrij en Eveline van Hengel

  [link text]([0_1578770751993_Projectplan O&O, 4Green.pdf](Uploaden van 100%) link url) • Ps. Er lijkt wat fout zijn gegaan met het uploaden van ons projectplan, excuses daarvoor. Ik ga het proberen werkende te krijgen.


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @EVhengel ,

  Als het uploaden niet lukt kun je me een chatberichtje sturen en kunnen we het op die manier oplossen. • Hallo Midas,

  Wij hebben ondertussen een aantal ideeën bedacht voor ons probleem. Wanneer zou het u uitkomen om met ons hierover in overleg te gaan?
  Wij hebben niet echt een voorkeur qua datum, maar het liefst wel zo snel mogelijk.

  Groetjes!


 • PWS TU Delft Team

  @EVhengel ,

  Ik kan morgen om 13.15 met jullie bellen. Komt jullie dat uit? Of willen jullie langskomen? • @Midas-Becker,

  13.15 komt voor ons perfect uit, we hebben dan namelijk een tussenuur. We hebben wel wat schetsen die we willen delen/tijdens het telefoongesprek willen maken en met u zouden willen delen. Is er misschien een mailadres waar we deze naar toe zouden kunnen sturen. Of zou u kunnen Skypen tijdens het overleg?


 • PWS TU Delft Team

  Helemaal goed, ik heb jullie een persoonlijk bericht gestuurd. • Hoi Midas,
  Wij hebben ondertussen ons eindverslag af weten te ronden. Waarschijnlijk heeft u al een bericht gekregen van onze docente (mevrouw Verkerk) hierover.
  In het bijgevoegde document zit ons overslag.
  [0_1584891326325_Eindverslag, 4Green .docx](Uploaden van 100%) • Er is weer wat mis gegaan met het delen van ons verslag, in de onderstaande link staat een link naar de google docs versie van ons document.
  https://drive.google.com/file/d/1hadAflzwz5h46wnuSTHnc_SZ5gyPsKoW/view?usp=sharing


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @EVhengel ,

  Ik heb geen bericht ontvangen van mevrouw Verkerk. Ik neem aan dat ik een feedbackformulier moet invullen? Die moeten jullie dan ook nog even delen. • Dit klopt helemaal!
  In de onderstaande link staat een online versie van het beoordelingsformulier.
  https://docs.google.com/document/d/1slSG5kIPec5QQNXVQ0Oa15LwByeQhv6T09gFGeKY-9k/edit?usp=sharing


 • PWS TU Delft Team

  Ik heb de feedback naar mevrouw Verkerk gestuurd!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.