PWS WINGLETS • Hallo,
  Mijn partner Shivan en ik zou ons PWS willen doen over de winglets van een vliegtuig. Hierbij zijn we al de aerodynamica ingedoken en willen we van start gaan met ons project.
  De hoofddoel van ons project is het maken van een winglet voor een type vliegtuig die nog geen winglets bevatten (bijvoorbeeld de B777). En daarmee onderzoek naar doen.
  Ons plan hierbij is om twee schaalmodelen van de boeing 777 te kopen en daarvan aan één schaalmodel een winglet aan te monteren. Vervolgens kunnen we door middel van een windtunnel onderzoeken wat de verschillen zijn tussen met winglet en zonder winglet (bij een vliegtuig die nog geen winglet bevatten).
  Alleen ons vraag hierbij was, is er een windtunnel bij jullie beschikbaar en waar we eventueel gebruik van kunnen maken? Zo ja, wanneer zou het van toepassing kunnen zijn?

  Met vriendelijke groeten,
  Manh Le, Shivan • Hallo Manh Le, Shivan,
  Er is een mogelijkheid om die bij ons te testen, mits deze volledig ge-3d-print is. Dan zou dit eventueel mogelijk zijn. Dit is nogal uitdagend, dus je moet kijken of je dit wil. Wij hebben zelf wel profielen die je kan testen. Zo leer je in ieder geval over windtunneltesten en de aerodynamica over een vleugel.
  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.