Biologisch afbreekbaar plastic • Wij zijn Levi en Niels uit Nijmegen. Voor ons profielwerkstuk bij het vak scheikunde onderzoeken wij biologisch afbreekbare plasticvervangers. Wij zijn eerst bezig met het uitzoeken van welke soorten biologisch afbreekbaar plastic er nou allemaal zijn en hoe dat precies werkt. Ook zouden wij graag een praktisch deel in ons profielwerkstuk verwerken, hier lopen wij echter een beetje vast. We weten niet precies of, en vooral hoe het mogelijk is om dit zelf te maken. Is er iemand die hier meer van weet en ons hiermee zou kunnen helpen? Of iemand die een ander idee voor het praktische deel heeft dat bij ons onderwerp aansluit? Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Levi en Niels


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @levisomon ,

  Hoe ver zijn jullie al met uitzoeken hoe biologisch afbreekbaar plastic werkt? Misschien zouden jullie biologisch afbreekbare bestandsdelen kunnen vinden de supermarkt om zo zelf plastic te maken. Kijk ook eens naar dit filmpje: https://universiteitvannederland.nl/college/hoe-kun-je-zelfs-plastic-maken-van-aardappelen-boomschors-of-suikerbieten.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.