PWS Auto op zonne-energie • Hoi, Ik had een paar vragen waarbij ik een beetje vastliep in m'n PWS. Hopelijk kunnen mijn vragen snel beantwoord worden zodat ik ze kan verwerken in mijn PWS. Alvast bedankt :)

  Zou de zonnen auto in de toekomst alle benzineauto's kunnen vervangen?
  Waarom zien we nu nog heel weinig zonnen auto's op de openbare weg?
  Hoe duur zullen de auto's ongeveer kosten, en is het waard?
  Verdien je het geld al snel weer terug met de energie die je opwekt? • Hallo @Aidan ,

  Dit zijn geen kleine vragen hoor. Ook hebben sommige vragen geen feitelijk antwoord. Je praat hier over toekomstscenario's dus die kunnen we natuurlijk nooit zeker weten. Heb je zelf al onderzoek gedaan naar deze vragen?

  1. Eventueel zouden zonneauto's benzineauto's kunnen vervangen. Echter wekken zonnecellen nog niet genoeg energie per vierkante meter op om een auto op te laten rijden als de stroom alleen opgewekt is via het zonnepaneel. Reken anders maar eens uit hoeveel energie een auto nodig heeft om te rijden onder bepaalde omstandigheden en kijk dan eens naar hoeveel zonnepanelen er op een auto passen.

  2. Zie punt 1, en omdat de techniek nog niet zo ver gevorderd is zijn ze heel duur. Kijk eens naar de auto van het merk lightyear!

  3. Kijk eens naar het merk lightyear!

  4. Dit is van zo veel factoren afhankelijk. Probeer maar eens uit te rekenen hoeveel een zonneauto kost (ook het onderhoud) en hoeveel benzine kost.

  Succes!
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.