Zelfherstellende Stoffen • Beste Heer/Mevrouw

  Ik (Luciano Tettero) en mijn klasgenoot Sebastiaan Muis hebben als PWS onderwerp Zelfherstellende Stoffen.
  Onze hoofvraag is dan Wat is de impact van zelfherstellende stoffen in het dagelijks leven.
  Wij vroegen ons dus of er al een proefje bestaat waarin wij zelf een zelfherstellende stof kunnen creëren en zo zien wat je er bijvoorbeeld allemaal voor nodig is en testen of het zelfherstellende deel dan werkt. Dus als u ons hiermee kunnen helpen kunnen wij ons PWS veel interessanter maken.

  Met vriendelijke groet van Luciano Tettero & Sebastiaan Muis


 • PWS TU Delft Team

  @LucianoTettero
  Hoi Luciano en Sebastiaan,

  Op welke zelfherstellende stoffen willen jullie je precies focussen?
  Zelf dacht ik direct aan self-healing concrete. Klopt het dat jullie daar naar willen kijken? Zo niet, zou ik graag willen weten welke zelfherstellende stoffen jullie precies in gedachten hadden.

  Groetjes,
  Stijn • @Stijn-Smits
  Wij zouden heel graag meer te weten willen komen over het self-healing concrete, dus als u ons op welke manier dan ook ons daarmee op weg zouden kunnen helpen zou dat zeer gewaardeerd worden.

  Met vriendelijke groet Luciano Tettero en Sebastiaan Muis


 • PWS TU Delft Team

  @LucianoTettero
  Hoi!

  Ik heb even rondgevraagd voor jullie, vandaar dat ik zo laat reageerde. Op de TU is het materiaal lastig te verkrijgen, dus die optie moet helaas weggestreept worden. Het gaat namelijk na een korte zoektocht op Google (in het Engels) om de bacteriën Bacillus pseudofirmus en Sporosarcina pasteurii die uit calciumlactaat de stof kalksteen kunnen maken.
  Helaas, ook na rondvragen, weet ik niet waar je deze bacteriën zou kunnen bemachtingen. Wellicht dat je biologieleraar hier meer vanaf weet?

  Groeten Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.