Is 5G gevaarlijk? • Beste studenten,

  Mijn naam is Eline Bouma en ik zit in 6VWO, samen met mijn parter Melike Ozgul doe ik onderzoek naar 5G. We kijken of dit gevaarlijk is op verschillende aspecten. Eerst onderzoeken wat 5G precies is, welke frequentie deze uitzendt etc. Dan onderzoeken we het effect van straling die een router uitzendt op de tuinkers. Dit is ons eigen experiment. We zetten hierbij een router bij de tuinkers en vergelijken de situatie met een blanco. We kijken ook met een temperatuursensor voor de mogelijke stijging van temperatuur bij de uitgezonden straling van een router. Verder bekijken we ook de plantengroei rondom een zendmast en vergelijken dit met een soortgelijke situatie (ongeveer dezelfde plantengroei maar dan zonder zendmast in de buurt).
  Verder bekijken we ook of de straling gevaarlijk is voor de mens. Zo hebben we een boek gelezen van Hugo Schooneveld die op elektrostressgevoeligheid focust.
  Nu vroegen we ons af of jullie nog opmerkingen hebben over de proefopstelling. Wat zouden we evt kunnen verbeteren?
  Verder vroegen we ons ook af of het mogelijk was of we misschien met iemand contact op kunnen nemen. Zo hadden we gezien dat professor Brück gespecialiseerd is op het gespecialiseerd op het gebied van magnetocalorics materials, we vroegen ons af of het mogelijk is of we een interview met hem konden houden. Of dat het misschien met iemand van Radiation Science and Technology kon. We zouden dan graag informatie krijgen over de straling van 5G en vragen over elektrostressgevoeligheid en wat zij hiervan vinden.

  En ten slotte zouden we willen weten of het voor ons verstandig is om naar een PWS middag te komen.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,
  Eline Bouma • Hoi Eline,
  ik zal eens kijken of ik aan de e-mailadressen kan komen van iemand van die afdeling.
  Verder is de PWS-middag bedoeld om proefjes te doen en vragen te stellen. Voor jullie onderwerp hebben we geen proefjes, maar vragen stellen kan altijd. Dit kan natuurlijk ook via het forum, hier probeer ik zo snel mogelijk te antwoorden.
  Groetjes Coco • Hallo Coco en Eline!

  Mijn PWS-maatje en ik willen dit jaar exact hetzelfde gaan onderzoeken!
  Wij hadden eenzelfde idee voor het praktische deel, maar stoten toch tegen een paar dingetjes aan. Hoe valide en betrouwbaar kunnen we zo'n onderzoek maken? Hoe kunnen we een organische stof puur alleen blootstellen aan microgolven?
  Wij willen ons vooral focussen op de gezondheid van de mensen en de resulterende volksgezondheid. Wij willen vooral kijken naar de genetische afwijkingen die mogelijk kunnen ontstaan.

  Aan jou de vraag, Coco, of jij misschien mensen kent die gespecialiseerd zijn op dit vakgebied? En denk je dat het voor ons nuttig is om naar een PWS-middag te gaan?

  Groetjes Colinda • Hoi Colide,

  Wat voor organische stof willen jullie blootstellen aan microgolven en hoe wil je testen of deze stof beschadigd is?
  Pas als je dit weet kun je nadenken over het maken van microgolven. De mocrogolven in een magnetron zijn elektromagnetische straling met een frequentie van 2, 45 GHz en een golflengte van 12 centimeter. Hebben jullie al een idee hoe dit te produceren?

  Ik hoor graag hoe ver jullie zijn!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.