Workshop aerodynamica vliegtuigen • Beste,

  Wij zijn Anouk Seuren en Louka Brüll uit Venlo. Wij zitten momenteel in het laatste jaar van het gymnasium op het Valuascollege. Voor ons profielwerkstuk willen wij onderzoek naar de aerodynamica van vliegtuigvleugels, en welke factoren hier invloed op hebben. Op de site van de TU Delft zijn we de workshop vleugelprofielen tegengekomen. Hier zouden wij graag aan mee doen.

  Echter kunnen wij op de aangegeven data (4-10, 18-4) niet naar Delft komen. 4 oktober beginnen voor ons de schoolexamens, en op 18 oktober zijn wij beide op vakantie. Onze vraag is daarom ook of het mogelijk is om op een andere datum naar de universiteit te komen voor de workshop. In het onderstaand pdf bestand hebben we de hoofdvraag en deelvragen bijgevoegd.

  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groet,
  Anouk Seuren en Louka Brüll

  Hoofdvraag
  Welke factoren zijn van invloed op de aerodynamica van een vliegtuigvleugel?

  Deelvragen
  Wat is aerodynamica?

  Welke krachten werken er op een vliegtuig?

  Welke invloed heeft de vorm (driehoek, rechthoek, halve ovaal) van de vleugels op de aerodynamica?

  Welke invloed heeft de dichtheid van de lucht op de aerodynamica?

  Welke invloed heeft de invalshoek van de lucht op de vleugel op de aerodynamica?

  Welke invloed heeft het materiaal van de vleugel op de aerodynamica?

  Welke invloed heeft de grootte van het frontale oppervlak van de vleugel op de aerodynamica?

  Welke invloed heeft de snelheid van het vliegtuig op de aerodynamica van vliegtuigen?


  De deelvragen ‘Welke invloed heeft de invalshoek van de lucht op de vleugel op de aerodynamica?’ en ‘Welke invloed heeft de snelheid van het vliegtuig op de aerodynamica van vliegtuigen?’ zouden wij graag met behulp van de workshop beantwoorden.

  Onze andere deelvragen gaan we met een theoretisch of praktisch onderzoeken. We zijn van plan zelf een eenvoudige windtunnel te maken. • Dag dames,
  Jullie kunnen nog steeds via de normale procedure je opgeven. Ik zal dan op een gegeven moment telefonisch contact met jullie opnemen, dus mail je telefoonnummer. Zet er even bij dat je die data niet kan.
  Groetjes • Beste,

  Tijdens het bespreken van de resultaten die we bij de workshop hebben verkregen met onze pws begeleider viel het hem op dat 6 cm2 erg klein is als oppervlakte van de vleugel. Nu vroegen we ons af of deze waarde klopt of dat deze waarde het frontale oppervlak is en niet het vleugeloppervlak. Als het wel het vleugeloppervlak is, kunt u ons dan laten weten of 6 cm2 klopt?

  Alvast bedankt,

  Groetjes Anouk en Louka • Dag dames,
  is 60 cm^2, of 0.006m^2
  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.