Duurzame auto  • Hallo, wij zitten nu in 6V en ben bezig met het profielwerkstuk. We hebben nu het idee om een modelauto te bouwen die bestaat uit een brandstofcel (op waterstof) en een zonnepaneel bovenop het dak. Nu zouden we willen berekenen hoeveel energie we precies nodig hebben om de auto met een redelijke snelheid te laten rijden, maar we weten niet hoeveel energie zo'n zonnepaneel en waterstofcel opleveren. Zou iemand ons kunnen helpen dat te onderzoeken/meten? En waar we rekening mee moeten houden om te berekenen hoeveel energie de auto nodig heeft?


  • PWS TU Delft Team

    Hallo @Arshia-Azadniya ,

    Leuk onderwerp! Om te berekenen hoeveel energie een auto nodig heeft kun je kijken naar alle weerstanden die op een auto werken. Bijvoorbeeld: luchtweerstand, rolweerstand, het versnellen en vertragen van de massa van de auto. Hoeveel je auto opwekt hangt af van het renedement van je fuel cell en je zonnepaneel maar ook natuurlijk hoe groot je fuel cell/zonnepaneel is en of de zon schijnt. Breng dit dus ook goed in kaart. Zelf een model bouwen is er lastig! Onderschat dit niet. Hier gaat enorm veel tijd in zitten.

    Succes!

    Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.