F1 auto perfectioneren • Geachte Ls.

  Wij willen voor ons PWS onderzoek doen naar de Formule 1. Wij willen onderzoeken hoe we verschillende factoren zoals aerodynamica, grip, gewicht en de motor kunnen aanpassen om op positieve wijze invloed te hebben op de prestatie van de auto. We zijn heel ambitieus en willen graag beginnen, maar we weten niet hoe we modellen kunnen maken, en daarna kunnen testen. We zijn namelijk niet van plan om een literatuur verslag te maken. We vroegen ons af of er misschien iemand is die ons hiermee verder op weg kan helpen.

  Mvg,

  Bo en Bram

  6 VWO Alkwin Kollege te Uithoorn


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Manos ,

  Leuk onderwerp! Het klinkt alsof jullie een zogenaamd sensitivity analysis willen doen. Je kiest een maatstaf die je wil optimaliseren zoals in jullie geval misschien rondetijd. Vervolgens kies je aspecten die die maatstaf beïnvloeden zoals gewicht, grip, aerodynamica. Om een model te maken moet je weten hoe deze aspecten invloed uitoefenen door formules. Zo kan gewicht de start erg beïnvloeden door de formule F=m*a. Al deze formules koppel je samen en vervolgens pas je steeds een onderdeel aan om te kijken welke het meeste invloed heeft. Kortom, om een model te maken moet je veel weten over alle weerstanden die op de auto werken. Ik kan dus zeker aanraden een literatuuronderzoek te doen!

  groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.