Experiment profielwerkstuk chromosomale afwijkingen • Goedemiddag,

  Mijn profielwerkstuk gaat over chromosomale afwijkingen. De hoofdvraag is: Moeten alle chromosomale aandoeningen de wereld uit?. De deelvragen zijn:

  Wat zijn chromosomale afwijkingen?
  Wat zijn de meest voorkomende chromosomale afwijkingen en wat houden ze in?
  Wat zijn de oorzaken van het ontstaan van chromosomale afwijkingen?
  Wat is de NIPT-test en hoe werkt deze?
  Wat zijn de opties voor ouders die een kind met een chromosomale afwijking verwachten?
  Wat is het toekomstbeeld van een kind met een chromosomale afwijking?

  We kijken bij dit onderwerp naar hoe de celdeling gaat (hoe de afwijking ontstaat) en naar hoe het leven van iemand met een chromosomale afwijking eruit ziet.

  Ook bij dit onderwerp moet natuurlijk een experiment uitgevoerd worden. We hebben contact gezocht met verschillende instanties en het UMC gemaild. Zij kunnen ons helaas niet helpen en we moeten daarom zelf een experiment gaan uitvoeren.

  Hoe kunnen we zelf bij dit onderwerp een experiment bedenken en uitvoeren wat te maken heeft met chromosomen en/of de ontwikkeling van chromosomale afwijkingen? Is het mogelijk om een experiment met dit onderwerp met planten uit te voeren?


 • PWS TU Delft Team

  Beste Cheyenne,

  Super interessant onderwerp hebben jullie gekozen! Maar natuurlijk is het met dit onderwerp heel moeilijk om een praktisch onderzoek te doen. Zo kunnen wij bij PWS dan ook geen onderzoek doen naar chromosomale afwijkingen. En weet ik ook niet of er iets is wat jullie op school zouden kunnen uitvoeren. En dan is het ook nog de vraag of het überhaupt ethisch verantwoord is.

  Daarom zou ik het bij een literair onderzoek houden. Op google scholar zijn veel verschillende wetenschappelijke artikelen te vinden. Als jullie vragen hebben over deze artikelen help ik jullie graag!

  Met vriendelijke groet
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.