PWS Robot zelfrijdende auto • Hoi,

  Wij gaan onze PWS doen over robots als gebruik voor zelfrijdende auto's. Hiervoor gaan we de TI Innovator Rover gebruiken (dit is een robot gemaakt voor leerlingen waarbij je je grafische rekenmachine kan gebruiken om programs te schrijven met behulp van commands).
  Voor ons onderzoek willen we een efficiënte code schrijven zodat we erachter kunnen komen of de rover (dus ook geadvanceerdere robots) de functies kan uitvoeren die nodig zijn voor een zelfrijdende auto.
  Dit doen we door te kijken onderzoeken of de rover een parcours af kan leggen; dit is een op schaal gemaakte verkeerssituatie met o.a. stoplichten, voetgangers, rotondes, voorrangsvoertuigen zoals ambulances etc.
  We weten alleen niet zo goed hoe we een accuraat experiment op kunnen zetten en waar we moeten beginnen. Zouden jullie ons hierbij kunnen helpen?
  Heel erg bedankt!

  Nadine en Felicia


 • PWS TU Delft admin

  Hey @nadinekuo0510

  Leuk PWS onderwerp hebben jullie gekozen zeg. Het experiment dat jullie willen uitvoeren klinkt ook super leuk. Een accuraat experiment opzetten heeft verschillende stappen. Jullie hebben nu al een breed en groot idee omtrent stoplichten en voetgangers etc. Maar ik denk dat jullie een stapje terug moeten nemen met betrekking tot het wetenschappelijk proces.

  Begin met het opstellen van hypotheses. Bijvoorbeeld: "Mijn robot kan juist reageren op een stoplicht". Verzin vervolgens een toets om te kijken of de hypothese klopt. Bijvoorbeeld, de robot rijd naar een stoplicht en stopt als het rood is. Als je op die manier je experiment opbreekt kun je super netjes toetsen of alles lukt.

  Succes!
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.