Vervoersschip Ontwerpen • Beste Lezer,
  Ik wilde graag samen met mijn groepje een mileuvriendelijke(re) vervoersschip of olie tanker ontwerpen, aangezien dit soort schepen een hoge Co2 en zwavel uitstoot hebben. Onze idee is om een boot die lijkt op de Ecoliner (met zeilen en een LNG motor) of een hybride met uitschuifbare zonnepanelen te maken. Wij lopen echter vast bij het ontwerpen van de boot, en we zouden dit graag bij Maritiem Techniek willen doen, en eventueel(een schaalmodel) 3D printen. Wij hopen dat jullie ons de juiste richting op kunnen wijzen!
  Mvg,
  Casper, Marijn, en Jeroen


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @CasperB_PWS ,

  Dat is een gaaf onderwerp! Waar lopen jullie precies vast? Wat hebben jullie al ontworpen? Misschien kan je foto's plaatsen dan kan ik kijken waar jullie eventueel vastlopen en helpen.

  Groet,
  Midas • Hallo Midas,

  Wij hebben in een 3D ontwerpprogramma al een paar algemene vormen ontworpen, maar we lopen vast bij het 'innerlijk' van het schip. Wij willen bijvoorbeeld wel een eigen motor bouwen, maar we kunnen geen concrete blauwdrukken daarvan vinden.

  Groet,
  Casper • Wij vroegen ons ook af of er misschien een mogelijkheid was om een schaalmodel van een scheepsromp van jullie te lenen/kopen. Het belang van onze PWS ligt namelijk bij het mileuvriendelijk maken van het schip, dus als we een schaalmodel zouden hebben van het romp, zouden we er een motor in kunnen bouwen, zeilen en/of zonnepanelen implementeren.


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @CasperB_PWS ,

  Helaas kan ik jullie niet voorzien van een romp aangezien dat eigendommen zijn van de TU Delft. Zo te zien willen jullie meteen gaan bouwen. Hebben jullie al een literatuur onderzoek gedaan naar hoe schepen verduurzamen en een ontwerp van hoe jullie het schip op jullie manier willen verduurzamen? Meteen gaan bouwen is natuurlijk wel leuk maar je moet wel een goed plan hebben anders zul je te vaak opnieuw moeten beginnen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.