PWS Dimensies • Hey ik ben Kevin zit in 4 havo en ga volgend schooljaar naar havo 5. Ik wil heel gaag naar TU Delft om aerospace engineering te gaan studeren maar dat duurt nog wel eventjes.
  We zijn nu bezig met de voorbereiding voor het PWS en ik ben ingedeeld bij wiskunde. Wiskunde is een van mijn favorite vakken dus ik ben er wel blij mee. Volgensmij heb ik wel een leuk onderwerp gekozen namenlijk: Dimensies. Nu heb ik het pobleem dat ik niet een goede hoofdvraag kan verzinnen wat te maken heeft met ''dimensies'' en ik bedoel niet dimensies van de meetkunde maar echte dimensies zoals de 4e
  dimensie. Ik hoop dat iemand me kan helpen. Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft admin

  Ha @Kevin524152

  Cool PWS onderwerp heb je gekozen. Alleen is die wel echt ingewikkeld. Als je zou kijken naar meerdere dimensies in de meetkunde kun je onderzoeken hoe, ook al zijn de dimensies abstract geworden, elke gewone reken regel wel nog steeds geldt. Maar als we verder kijken in de zin van 'echte' dimensies is die 4de die je noemt bijvoorbeeld tijd, maar dan gaan we al snel weg bij het onderwerp wiskunde. Het is iets meer natuurkundig om je met dit soort dingen bezig te houden.

  Een goede onderzoeksvraag heb ik niet voor je. Zelf ben ik ook geen expert op dit gebied maar ik zou je denk ik aanraden om even een stap terug te doen en na te denken over waarom je dit onderwerp zo interessant lijkt. Misschien valt er nog een andere invulling aan die interesse te geven dan een onderzoek naar de 4de dimensie.

  Groetjes en succes,

  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.