PWS Poollicht • Wij zijn Celina, Aletta en Iris, wij zitten op het Veluws college Walterbosch in Apeldoorn. Wij gaan volgend jaar naar zes VWO, en gaan dus beginnen aan ons profielwerkstuk.
  Wij willen ons profielwerkstuk doen over het poollicht. Wij zijn nog in de oriënterende fase en vroegen ons af of jullie onderzoeksideeën hebben of een onderzoeksvraag passend bij het poollicht.
  Ook willen wij voor ons profielwerkstuk graag een proefje uitvoeren, wat te maken heeft met het poollicht, bijvoorbeeld het principe van het poollicht nabootsen.
  Wij vroegen ons af of jullie misschien ideeën hadden of ons hiermee zouden kunnen helpen.

  Groetjes,
  Celina , Aletta en Iris
  Veluws college walterbosch Apeldoorn


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Iris-Verheul,

  Sorry voor mijn late reactie, ik was erg druk met tentamens. Het poollicht is erg interessant! Als het gaat om onderzoeksvragen etc, moet je eerst voor jezelf nagaan wat je precies zo interessant vindt aan het poollicht en bijvoorbeeld wat je graag zou willen weten erover. Als je dit voor jezelf nagaat krijg je beter een beeld over wat je zou kunnen onderzoeken erover.
  Je kan het effect van het poollicht zeker wel in het klein nabootsen, hebben jullie al gezocht hoe? (bijvoorbeeld https://www.nrc.nl/nieuws/1990/12/28/buislicht-6951413-a532233)
  Ik hoor graag als jullie nog tegen dingen aanbotsen.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.