Opwaartse druk creëren aan de hand van een spoiler op een auto • Beste studenten,
  Voor ons PWS gaan wij onderzoeken hoe spoilers op auto’s gebruikt kunnen worden om het rendement te verhogen. Dit willen wij doen door opwaartse druk te creëren door de spoiler als het ware om te keren. In plaats van neerwaartse druk willen wij dus opwaartse druk creëren. Wij willen graag voor het praktische deel zelf een model maken en die dan vergelijken met gegevens uit een windtunnel en dan de resultaat vergelijken. Denken jullie dat dit mogelijk is, of is dit misschien toch net iets te lastig? En hebben jullie misschien verdere invoeging in wat jullie denken dat interessant is om te onderzoeken.
  Groetjes,
  Valentijn en Bas • Dag Valentijn en Bas,
  Nee dit is zeker te doen, ik zou mezelf allen beperken tot het profiel(vorm van het lichaam) dat de spoiler heeft en niet die twee zijkanten waarmee hij vast zit. Dit scheelt al een hoop in complexiteit. Bedenk een paar vormen zou ik zeggen en maak deze. Wat veel mensen doen is zelf uit hard schuim profielen maken en deze kunnen dan vervolgens bij ons in de windtunnel getest worden op lift en drag (omgekeerd natuurlijk drukkracht en drag: de efficiëntie van de spoiler). Bouwhandleiding is hier te vinden: http://pwstudelft.nl/wp-content/uploads/2017/09/Vleugelprofielenworkshop-Bouwhandleiding-Versie-4.pdf De eerst volgende pwsmidagen zullen alleen zijn na de zomer en zullen verschijnen op de website.
  Groetjes Storm


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.