Bouw huis • Hallo,

  Ik ben Rachel en zit momenteel in 5VWO. Ik zou voor mijn profielwerkstuk voor natuurkunde graag een huis ontwerpen of een ouder huis renoveren/updaten. Het leek me erg leuk om uiteindelijk dan ook een maquette te bouwen. Maar er moeten natuurlijk ook voldoende theorie en eventueel berekeningen in het PWS verwerkt zijn.
  Volgende week moet ik mijn onderzoeksvraag en deelvragen doorgeven, maar dat is waar ik vast loop. Ik wil een "normaal" huis ontwerpen zonder specificaties zoals duurzaamheid of bepaalde weersomstandigheden. Wat zou een eventuele onderzoeksvraag kunnen zijn? Want deze mag niet te breed zijn, maar er moet wel genoeg diepgang in het PWS zitten.
  En daarnaast vraag ik me af wat voor een eenvoudige berekeningen ik dan aan dit huis zou kunnen doen om te kijken of het wel realiseerbaar is.

  Groetjes Rachel Boer


 • PWS TU Delft Team

  @Rachel-Boer
  Hoi Rachel,

  fijn onderwerp waar veel over te vinden is! Mag ik vragen wat je precies met "normaal" bedoelt? Ik ga er nu vanuit dat je een huis bedoelt met een gemiddelde koopprijs, die iets boven de 300.000 euro ligt. Tegenwoordig hebben architecten te maken met duurzaamheidseisen, die ik zeker zou meenemen in je PWS, met het oog op de toekomst. Wellicht kun je een hoofdvraag maken in de trant van; Hoe duurzaam kan een koophuis van 300.000 euro worden gemaakt? of "Welke duurzame oplossingen moeten worden geïmplementeerd voordat een huis energieneutraal is?"
  Hierin kun je alle hedendaagse duurzame oplossingen meenemen, en ervoor kiezen de meest kostenefficiënte methodes te gebruiken op de lange termijn.
  Basisberekeningen omtrent het doorrekenen van een huis zijn online te vinden. Echter kun je zeker weer reageren op deze tegen de tijd dat je hierover nog vragen hebt!

  Groetjes,
  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.