Co2 in normaal water bij waterpest • Hallo,

  Ik ben nu bezig met een biologie proefje. Bij dit proefje moeten wij waterpest in normaal water en koolzuurhoudend water doen. Hierbij wordt er gevraagd waarom CO2 in normaal water een beperkende factor is. Echter hebben wij deze proef behalve met normaal water ook met koolzuurhoudend uitgevoerd en hier leken meer gasbellen te ontstaan. Zelf had ik het idee dat er een bepaalde chemische reactie kon ontstaan maar welke en hoe heb ik geen idee?
  Daarnaast is er een vraag:
  Wat is het verband tussen een sterkere fotosynthese en een hogere plantenopbrengst? Hierbij lijkt het mij dat bij een sterkere hoeveelheid fotosynthese planten zich beter kunnen ontwikkelen en groeien door voortgezette assimilatie. Zou dit de strekking van het antwoord kunnen zijn?


 • PWS TU Delft Team

  Beste,

  Op het moment heb tentamens dus is het erg druk, daarom zal ik pas komende vrijdag jullie vraag beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft


 • PWS TU Delft Team

  Beste,

  Het antwoord op dat jij op de vraag geeft zegt nog niet echt ''waarom'' die sterke fotosynthese voor een hogere planten opbrengst zorgt. Om hier antwoord op te geven zou je moeten denken aan wat fotosynthese voor een plant doet? Als je dit weet kan je antwoord geven op de vraag waarom.

  Als je er niet uit komt moet je het maar laten weten!

  Met vriendelijke groeten,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.