pincodes • Hallo,

  Wij willen ons pws doen over pincodes, weten jullie een toepasselijke onderzoeksvraag?
  Groetjes,
  Loeki en Anouk


 • PWS TU Delft admin

  Hey Loeki en Anouk,

  Wat vinden jullie interessant achter pincodes? De beveiliging die erachter schuilt? Of meer het maatschappelijke deel van op wat voor manier pincodes de norm zijn geworden?

  Als je daarover iets meer kunt vertellen kan ik beter helpen met een onderzoeksvraag maken.

  Groetjes,
  Jip • Hallo Jip,

  We zouden het interessant vinden hoe makkelijk pincodes nu eigenlijk te kraken zijn en hoe veilig ze nog zijn. We denken hierbij ook aan codes voor de telefoon of voor een kluis, niet alleen pincodes van een betaalpas.

  Groetjes,

  Loeki en anuk


 • PWS TU Delft admin

  Hey @anouklinders

  Okay klinkt goed. Een makkelijke maatstaaf is natuurlijk berekenen hoeveel verschillende combinaties er van de pincode zijn, en hoe lang het duurt om 1 combinatie te toetsen, dan weet je hoe snel je de pincode kraken zogenaamd kan 'brute-forcen'. Natuurlijk komt vervolgens kijken dat je telefoon blokkeert na 5 foutieve pincodes, maar een kluis heeft dat misschien niet.

  Als ik er zo naar kijk weet ik niet of er een goed PWS onderwerp hier in schuilt. Ik denk dat meeste onderzoeken die hier uit komen misschien te oppervlakkig blijken. Ik wil jullie uitdagen om iets verder na te denken over wat jullie nou echt interessant vinden aan deze pincodes. De mechanica achter de code van een kluis? De digitale beveiliging van je pin pas?

  Ik denk dat we samen wel iets leuks kunnen gaan vinden, maar voor nu moeten we nog iets meer de diepte in.

  Groetjes,
  Jip • Hallo,

  we hebben het er ook met onze docent over gehad en zij denkt ook dat er beter onderwerpen voor het PWS te vinden zijn dan pincodes. We hebben zelf nog wat rond zitten zoeken en zijn gekomen op het volgende idee. We willen van de serie Numb3rs afleveringen kijken en hier de wiskunde uithalen. In deze afleveringen wordt door middel van wiskunde de dader opgespoord. Het lijkt ons dan interessant om deze wiskunde te bekijken en uit te werken en vervolgens te kijken hoe dit nu eigenlijk werkt en of dit ook van toepassing kan zijn in de werkelijkheid/bij ons.
  We weten wel nog niet of dit haalbaar is en of hier een goede onderzoeksvraag bij te bedenken is.

  Groetjes,

  Loeki en Anouk


 • PWS TU Delft admin

  Hey @anouklinders

  Klinkt wel echt als een leuk onderwerp! Maar een goede onderzoeksvraag direct gerelateerd aan Numb3rs zal wel lastig zijn.

  Ik denk dat je moet beginnen bij een probleem uit de serie, en die dan helemaal uitzoeken en dan aan de hand van dat probleem je onderzoeksvraag opstellen. Zo is Numb3rs iets meer een inspiratiebron en niet de kern van je PWS.

  Succes! Als je nog meer vragen hebt help ik jullie graag.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.