verschillende pijnstillers • hallo,
  wij zitten nu in 5 vwo en zijn net begonnen met ons profielwerkstuk. Wij zouden graag willen aantonen hoeveel prostaglandinen er nog onstaan na het gebruik van aspirine en paracetamol. hebben jullie misschien een idee hoe wij dit zouden kunnen doen en of dit aan te tonen is?

  Vriendelijke groet,
  Laura en Chymene


 • PWS TU Delft admin

  @lauravargiu
  Hallo Laura en Chymene,

  Dankje voor jullie vraag. Ik zal heel even kijken of ik wat literatuur kan vinden die jullie mogelijk kunnen gebruiken hiervoor. Ik hoop na het paasweekend wat voor jullie gevonden te hebben.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  @lauravargiu
  Hallo Laura en Chymene,

  Ik heb op Google scholar, de zoekmachine van Google specifiek voor wetenschappelijke artikelen, gezocht of ik wat voor jullie kon vinden over 1) prostaglandinen en aspirine hindering en 2) werkwijze om protaglandinen niveau's te meten. Hieronder staat een lijstje artikelen hiervoor:
  1). Artikel 1, artikel 2 en artikel 3.
  2). Artikel 4

  Wat ik wel moet meegeven, zoals je kunt lezen in artikel 4, heb je veel apparatuur nodig die bij jullie op school waarschijnlijk niet zal staan. Daarnaast moet je ook bloed afnemen van een persoon en dan zal ook niet zomaar kunnen en mogen. Als jullie dit zouden willen doen dan zou dat bij een externe instantie moeten, wellicht zouden jullie zelfs kunnen kijken bij de bloedbank.

  Wij kunnen jullie niet helpen met dit onderzoek, omdat wij niet genoeg capaciteiten hebben om alle scholieren te helpen met hun praktisch onderzoek.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.