De achtervleugel van een Formule-1 auto. • Beste student,

  Wij zijn drie VWO 5 leerlingen die toevallig ook alle drie racefanaten zijn. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om voor ons profielwerkstuk onderzoek te doen naar de aerodynamica van een Formule 1 bolide. Aerodynamica speelt namelijk een zeer wezenlijke rol in de wereld van autoracen. Op een racebaan met veel bochtige elementen zijn andere aerodynamische eigenschappen gewenst dan op een baan met vele lange rechte stukken. Wat wij precies willen onderzoeken is wat er gebeurt met de liftkracht en/of de luchtweerstand wanneer wij de hoek waarop de achtervleugel is gemonteerd variëren. Wij kunnen met die informatie namelijk conclusies trekken over welke hoek wenselijk is op een bepaalde racebaan. Het zou dan ook enorm gaaf zijn als wij gebruik zouden kunnen maken van de apparatuur waarover de Tu Delft beschikt. Wij vragen dan ook of het mogelijk is dat wij deze metingen op de TU Delft kunnen verrichten? Wij hopen spoedig iets van u te vernemen.

  Met vriendelijk groet

  Arthur, Pieter en Jenson • Beste Arthur, Pieter en Jenson,
  Het is mogelijk om metingen te doen in onze windtunnel. De dimensies van de test-sectie staan beschreven in de bouwhandleiding (http://pwstudelft.nl/wp-content/uploads/2017/09/Vleugelprofielenworkshop-Bouwhandleiding-Versie-4.pdf) . Jullie zouden dus verschillende achtervleugels (onder verschillende hoeken) kunnen maken die binnen deze dimensies zijn en die in de opstelling passen.
  Groetjes Storm • @storm
  Beste Storm
  Fijn om te horen dat dit mogelijk is. Wij hebben een paar vragen.
  Met wie moeten wij contact opnemen om ons experiment bij jullie uit te kunnen voeren? Is het mogelijk om in jullie windtunnel downforce en drag te meten?

  Mvg

  Arthur, Pieter en Jenson • Hi Arthur, Pieter en Jenson
  Ik ben jullie contactpersoon, dus voor de vragen kan je bij mij terecht. 16 mei (volgende week) en 20 juni staat een pws middag ingepland (zie website). Op deze dag kunnen jullie testen. Lees goed de info bij het kopje 'praktische deel' zodat jullie proef goed verloopt (denk aan dimensies etc.) Succes en ik hoop jullie te zien bij een van deze dagen (meld je wel aan) en stel de vragen hier op het forum.
  Groetjes Storm • @storm
  Beste Storm

  Is er eventueel nog een mogelijkheid om de proef na de zomervakantie te doen?

  Mvg

  Arthur, Pieter en Jenson • Yes dat is mogelijk, er zullen dan ook pws-middagen zijn! • @storm Wanneer zijn de eerst volgende mogelijkheden om ons proefje eventueel uit te voeren?
  Mvg
  Arthur, Jenson, Pieter • Kijk bij PWS MIDDAG en schrijf je daar in!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.