Scanning Tunneling Microscope • Hallo PWS TU Delft TEAM,

  Jesse en ik, twee 6de klassers van het Ignatiusgymnasium te Amsterdam, hebben een onderzoeksvraag voor ons PWS bedacht:
  “Kan Scanning Tunneling Microscopy (STM) toegepast worden om de puurheid van goud te bepalen?”. Hierbij is onze objective: "Stel m.b.v. de verkregen informatie uit (achtergrond)onderzoek een methode op om de puurheid van goud te toetsen met STM."
  Wij zijn nu druk bezig met het opstellen van een methode en met ons verdiepen in de stof, maar wij willen onze methode ook toepassen op daadwerkelijke gegevens van een STM. Nou is onze vraag aan jullie: is er op de TU Delft een STM en zouden wij deze onder begeleiding kunnen gebruiken om een aantal gouden voorwerpen te bekijken? Wij hebben zelf gouden voorwerpen en wij gaan deze ook laten testen bij een juwelier om zo een referentiekader te krijgen. Ik kijk uit naar jullie reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Jesse Vonk en Magnus Joosstens


 • PWS TU Delft Team

  Beste @MagnusJoosstens,

  Erg gaaf onderwerp! STMs zijn erg delicate en dure apparaten. Ook worden deze vaak gebruikt door mensen (bachelor-, master studenten, PhD's etc.) die onderzoek doen, waardoor deze vaak volgeboekt is.
  Dus vind ik het lastig te zeggen wat er mogelijk is wat betreft jullie onderzoek.
  Ik ga eens even voor jullie op onderzoek uit! Ik verwacht eind volgende week, meer te weten!

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft Team

  Beste @MagnusJoosstens,

  Even een update: het duurde iets langer dan gedacht, maar ik heb inmiddels een contact persoon gevonden. Ik heb ze gemaild en wacht op antwoord. Ik hou jullie op de hoogte.

  Groetjes,

  Thom • Beste Thom,

  Fijn om te horen. Super erg bedankt voor de moeite alvast en ik hoor van je!

  Mvg,

  Magnus


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.