lenzen • Hoi,
  Wij zijn Eva en Mette en wij zitten in 5 VWO. Voor natuurkunde moeten wij een PO inleveren en daarvoor hebben wij de hoofdvraag ‘wat is het effect van het gebruiken van verschillende lenzen?’. Er wordt van ons verwacht dat we ook een experiment uitvoeren wat hierbij past. Nu vroegen wij ons af of jullie een idee zouden hebben over wat voor een natuurkundig experiment wij zouden kunnen uitvoeren en hoe we de verschillen bij de lezen kunnen ontdekken.
  We kijken uit naar een antwoord van jullie!
  Alvast heel erg bedankt!
  Met vriendelijke groet,
  Mette en Eva


 • PWS TU Delft admin

  @mette
  Hallo Mette en Eva,

  Wij hebben jullie vraag gelezen. Momenteel is degene die jullie het best kan helpen op vakantie. Jullie kunnen ergens volgende week een reactie verwachten op je vraag.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


 • PWS TU Delft Team

  Beste @mette,

  Het effect van welke toepassing van lenzen is een betere vraag. Lenzen worden natuurlijk op heel veel verschillende manieren toegepast (niet alleen voor slechtziendheid), elk met een ander effect. Je hebt aantal verschillende lenzen zie dit onderstaande plaatje:
  alt text
  Elk natuurlijk met verschillende eigenschappen en effecten! Dus jullie moeten eerst bedenken in welk veld de lens wordt toegepast en dan nog wat verschillende soorten lenzen voor verschillende eigenschappen hebben.
  Ik hoor van jullie als jullie vast blijven zitten.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.