Energie opwekkende tegels • Hallo Tu studenten,
  wij zijn bezig met een economie project. We moeten een bedrijfje maken die iets met groene energie te maken heeft. Wij dachten aan tegels plaatsen op bijvoorbeeld een station die energie opwekken wanneer je er overheen loopt. Ons idee was om een veertje onder de tegels te plaatsen die maximaal 1 cm doorzakken. Met de formule van veerenergie: Ev = ½C·u2 en van de veerconstante c=F/U en er van uitgaande dat het gemiddelde gewicht 80 kilo is, levert dit maar 0,2 joule per tegel op. bovendien is het lastig om van veerenergie stroom te maken. Hebben jullie een idee hoe het wel kan?

  Alvast bedankt,
  Nella en Benjamin


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Bu ,

  Wat een gaaf onderwerp! Het is inderdaad moeilijk energie op te wekken als er maar zo'n kleine verplaatsing is. Bedenk dus goed hoe je die kleine verplaatsing in energie omzet. Je zou kunnen kijken naar een gas onder druk zetten door er op te stappen. Je zou ook naar kabels kunnen kijken die uitrekken als je er op stapt. Kortom, er zijn meerdere manier om deze verplaatsing om te zetten in energie. Bedenk vooral wel dat deze tegels erg duur zijn en waarschijnlijk niet veel energie opleveren en ze moeten wel lekker lopen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.