tandwhitening PWS • hallo,

  ik ben Maureen en doe mijn pws over tandwhitening. hierbij heb ik een hoofdvraag en een aantal deelvragen bedacht. ik weet alleen niet zeker of dit helemaal goed is. Zouden jullie mij misschien feedback kunnen geven? dit is wat ik tot nu toe bedacht heb:
  hoofdvraag:
  • Wat heeft invloed op de hoeveelheid tinten die je tanden witter kunnen worden door middel van het van buitenaf bleken van je tanden?

  deelvragen:

  • Wat is tand whitening?
  • Hoe is het menselijk gebit opgebouwd?
  • Welke stoffen worden er gebruikt bij bleken vanaf buitenaf?
  • Wat doet ‘de stof’ wat er voor zorgt dat de tanden witter worden?
  • Is er verband tussen de opbouw van je gebit en ‘de stoffen’ die er voor zorgen dat je tanden witter worden?

  ik vind het erg moeilijk om mijn hoofd en deelvragen goed te formuleren, hierbij zou ik graag wat hulp hebben.

  groetjes,
  Maureen de Wit


 • PWS TU Delft admin

  @maureen001
  Hallo Maureen,

  Om te beginnen is de hoofdvraag die je hebt opgesteld erg goed! Hier heb ik geen opmerkingen bij.
  Als ik deze hoofdvraag lees dan neem ik aan dat je in je pws gaat kijken naar het bleken van tanden en dan voornamelijk naar de behandelingen met bleekmiddelen (en niet whiting tandpasta). Je kunt even voor jezelf checken of het goed is. Als ik dit verkeerd heb begrepen, dan zou je misschien nog eens naar je formulering moeten kijken.

  Dan over je deelvragen:
  Het eerste wat mij opvalt is dat je in een eerste deelvraag gelijk een engelse term noemt die niet in je hoofdvraag staat. Je kunt het best in het Nederlands blijven met je verwoording. Ik zou zeggen iets meer in de trant van: Op welke manier(en) kun je je tanken van buitenaf bleken? Dan zit je gelijk in de verwoording van je hoofdvraag. Achter deze vraag kun je gelijk de vragen doen over de stoffen. Misschien dat je de vraag over het menselijk gebit als eerst doen.

  Ik denk dat je je laatste deelvraag het best bij je een na laatste deelvraag kunt doen. Dat is redelijk nauw aangesloten en de laatste deelvraag is denk ik net te klein voor je onderzoek.

  Dan heb je tot nu toe 4 goede deelvragen waarin je tanden, manieren van bleken, 'bleekstoffen' en het verband tussen de stoffen en het bleker worden van de tanden. Het enige uit je deelvraag dat je nog niet hebt genoemt is de invloed op de hoeveelheid tinnen die de tanden witter worden, dus dan zou je kunnen denken aan:

  • Wat is de invloed van concentratie op de hoeveelheid tinnen lichter?
  • Wat is de invloed van de werktijd op ... ?

  Ik hoop dat ik je hiermee verder heb kunnen helpen.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.