supergeleiding • Hallo,

  Wij doen ons PWS over supergeleiding en hadden interesse in de pws-middag over supergeleiding op 26 november. Wij hadden ook nog wat vragen waarvan we hopen die dan te kunnen stellen.

  Mvg Joris en Tibbe


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Joris2972,

  Leuk dat je je hebt aangemeld, ik heb jullie gemaild!

  Groetjes,

  Thom • Hallo thom,

  In de ppt die u gestuurd had stond dat Cooperparen andere elektronen ook aanspoorden om Cooperparen te vormen. Wij begrijpen niet helemaal waardoor dit zo is en konden er niet veel over vinden op internet. Kunt u uitleggen waardoor dit komt?

  Mvg Joris en Tibbe


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Joris2972,

  Het is misschien een beetje een omslachtige zin van mij. Maar hoe ik het voor me zie is als volgt: een elektron beweegt door het rooster, de positieve kernen worden aangetrokken richting het elektron en om het elektron vormt een positieve lading. Een ander elektron wordt hierdoor aangetrokken. Deze aantrekking is, door de lage temperatuur, hoger dan de normale coulomb repulsie. De elektronen zullen dus als paar door het rooster reizen.
  Nu het elektron paar door het rooster beweegt, zal hier omheen ook weer het zelfde gebeuren (positieve lading om het paar, elektronen die worden aangetrokken etc.). Zie het als een soort domino effect.
  Ik hoop dat het wat duidelijk is. Ik ben met je eens dat die zin in mijn powerpoint niet geheel klopt.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.