G-krachten bij achtbanen • Hallo,

  Wij zijn Daan Hegeman en Teun Roelofs en wij zitten in 6 vwo op het OBC in Bemmel. Wij doen ons PWS over g-krachten bij achtbanen. Wij willen door middel van een videometing aan een model achtbaan onderzoeken wat de invloed is van de plaats in het achtbaantreintje (voorste, middelste en achterste karretje) op de g-krachten die een persoon ondervindt. Wij vroegen ons af of jullie ons zouden kunnen helpen met de modelopstelling. Wij hebben een werkplan waar precies instaat wat wij willen gaan doen en wat wij hierbij nodig hebben.
  Belangrijk bij de model achtbaan waaraan wij gaan meten is dat het een treintje is en dus bestaat uit meerdere karretjes.

  Wij zijn dus eigenlijk opzoek naar een plek met een model achtbaan (bijvoorbeeld van knex) waar wij onze proef- en videometingen uit kunnen voeren. Zouden jullie ons kunnen helpen?

  Met vriendelijke groet,
  Daan Hegeman en Teun Roelofs


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Teun-Roelofs ,

  Klinkt als een heel gaaf onderzoek! Hoe zouden jullie hulp willen? Waarom kunnen jullie de opstelling niet op school maken of thuis?

  Groet,
  Midas • @Midas-Becker

  Bedankt voor je reactie,

  Wij zijn eigenlijk op zoek naar de materialen waarmee wij een model achtbaan kunnen maken en waaraan wij dan de videometingen kunnen doen. Op school hebben we al gevraagd, maar daar is geen knex en wijzelf en andere hebben ook niet wat wij zoeken. Daarom hopen we dat jullie knex (of iets in die trant) hebben waarmee wij ons onderzoek kunnen doen, ook omdat we eigenlijk iets zoeken met een achtbaantreintje (of meerdere karretjes aan elkaar gemaakt) is het lastig om iets bruikbaars te vinden.

  Groeten Daan Hegeman en Teun Roelofs


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Teun-Roelofs ,

  Ik zou jullie graag helpen. Echter ben ik nog nooit knex tegen gekomen op de TU Delft. Ik denk wel dat dit een goede optie is om jullie achtbaan te maken aangezien het makkelijk te gebruiken is. Misschien is er iets goedkoops te vinden op marktplaats?

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.