Isoleren van een kantoorgebouw • Hoi,
  Ik ben samen met een klasgenoot bezig aan ons pws.
  We doen ons pws in samenwerking met een bedrijf dat een kantoorpand gaat renoveren.
  Wij focussen ons vooral op het isoleren van dit gebouw.
  Nu moeten wij in ons pws ook een praktisch onderzoek doen. In dit onderzoek moeten wij iets kunnen meten. We hebben al een opzet bedacht. We willen een warmtebron inbouwen in een kubus van een bepaald bouwmateriaal en dan vervolgens de warmtestroom berekenen aan de hand van de formule P = λ·A·ΔT/d. We vergelijken dan verschillende bouwmaterialen en bepalen welk materiaal het best isoleert. Ik heb een aantal vragen.
  -Hoe denken jullie dat ik het best ΔT kan meten?
  -Hoe kan ik aan de hand van de warmtestroom bepalen of iets goed isoleert of niet?
  -Hebben jullie op de TU Delft de juiste materialen en meetapparatuur? Zo ja, is het dan mogelijk dat wij dit praktische onderzoek bij jullie kunnen uitvoeren? Wij hopen zo gemakkelijker een beter resultaat te boeken.
  Alvast bedankt!
  Tristan


 • PWS TU Delft admin

  @TristanLouw
  Hallo,

  Vorige week was ik met vakantie en ik had daarom nog niet naar je vraag gekeken. Ik heb hem nu gelezen en ik probeer er morgen op terug te komen.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  @TristanLouw
  Hallo Tristan,

  Hieronder heb ik per vraag zo goed mogelijk antwoord proberen te geven.

  • Voor het meten van deltaT is een vleesthermometer wellicht een handig idee. Dit zijn namelijk thermometers die je in de oven kunt plaatsen en van een afstand kan aflezen. Deze thermometer is handig hiervoor een niet heel duur. Ik denk wel dat het handig is om een soort van 'tweede doos' eromheen te bouwen. Zo kun je de 'buitentemperatuur' meten zonder dat de omgevingsomstandigheden, wind, daar te veel invloed op hebben.
  • Om te achterhalen of iets isoleert heb je een referentie nodig. Probeer te meten wat het resultaat is zonder isolatie en zoek op wat het materiaal wat je gebruik doet aan isolatie.
  • Voor onderzoek op de universiteit zou ik eerst aan jullie willen vragen om op school even te kijken wat de mogelijkheden zijn. De thermometers zijn niet heel duur en misschien heeft je school hier wel budget voor. Als dat echt niet zo gaan dan kan ik nog wel gaan kijken voor mogelijkheden.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.