concentratie • Hi,
  nu ik in de 6de zit moeten we beginnen aan het pws. Na lang zoeken hebben we eindeijk een onderwerp gevonden, namelijk wat voor effect het placebo effect kan hebben op de concentratie van iemand. Nu moet ik een hoofdstuk schrijven over concentratie, maar ik vind het erg moeilijk om informatie te vinden over hoe concentratie nou precies werkt in de hersenen. Overal wordt gezegd dat er iets gebeurd met verschillende delen van de hersenen en dat dopamine hier ook effect op heeft. Helaas wordt nergens verteld hoe het echt precies werkt. Hopelijk kan iemand mij hier veder mee helpen.
  Groetjes, Linn


 • PWS TU Delft admin

  @Linnva
  Hallo,

  Vorige week was ik met vakantie en ik had daarom nog niet naar je vraag gekeken. Ik heb hem nu gelezen en ik probeer er morgen op terug te komen.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  @Linnva
  Hallo Linn,

  Het kan zeker lastig zijn om over dit soort onderwerpen de nuttige informatie te vinden, maar de volgende tips kunnen je helpen:

  • Zoek in het engels op internet. Er wordt onzettend veel in het engels gepubliceerd, dus dat bekent dat je een hoop dingen kunt vinden.
  • Probeer te kijken naar de wikipedia en dan vooral naar de bronnen daarvan. Wikipedia heeft vaak een stuk over de werking van principes, maar gebruik vooral de bronnen van die pagina.
  • Google scholar. Deze zoekmachine van Google zoekt specifiek tussen wetenschappelijke artikelen. Daar moet je gewoon wat verschillende opties proberen, zo kun je namelijk wat vinden over werking placebo effect. Voor concentratie kan het wat lastiger zijn omdat het ook kan slaan op de concentratie van een stof, dus misschien zoeken naar concentratiespan. Je kunt ook zoeken naar placebo gerelateerde onderwerpen. Sommige mensen beweren dat koffie een placebo effect heeft op de concentratie, dus probeer daar wat over te vinden.

  Probeer het eerst even zelf en als je daarna weer vastloopt hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.