Ritalin • Hoi,
  Wij doen ons PWS over het medicijn ritalin (methylfenidaat). Voor ons praktische onderzoek zijn wij op zoek naar een massaspectrometer. Wij gaan zelf ritalin maken en willen dit vergelijken met het origineel met behulp van een massaspectrometer. Is er een mogelijkheid dat we de massaspectrometer op de TU Delft zouden kunnen gebruiken?
  Alvast bedankt,
  Bram en Oussama


 • PWS TU Delft admin

  @bram-hoogendijk
  Hallo Bram en Oussama,

  Het is niet mogelijk om de massaspectrometer van de universiteit te gebruiken. Wij beschikken niet over genoeg capaciteiten om scholieren hierbij te ondersteunen.

  Is er wellicht iets anders waar ik jullie wel zou bij kunnen helpen? En is het al wel gelukt om een voorschrift voor ritalin te vinden?
  Als jullie nog iets anders zoeken voor een praktisch deel is het een idee om te kijken naar het vulmiddel dat altijd bij medicijnen wordt gebruikt. Dit moet bepaalde eigenschappen bevatten, maar ook natuurlijk goedkoop zijn. Jullie zouden bijvoorbeeld naar eigenschappen zoals oplosbaarheid kunnen kijken of naar de fase van de stof waarin het wordt toegediend, vast of vloeibare capsule.
  Zo zijn er nog een paar mogelijkheden zoals dit maar dat ligt ook een beetje aan jullie onderzoeksvragen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.