Bepalen uit welke stoffen magneten bestaan. • Hallo wij zijn Jan, Sarah en Zi Jie.
  Wij willen ons PWS houden over magneten en dan vooral over het bepalen uit welke moleculen/atomen een onbekende magneet bestaat en in welke verhouding ze ten opzichte van elkaar aanwezig zijn. Wij zijn bij het bedenken van onze onderzoeksvragen tegen wat problemen aangelopen. Zo vroegen we ons af of het eigenlijk wel mogelijk is om van een onbekende magneet te bepalen welke stoffen erin zitten en in welke verhouding deze aanwezig zijn.
  Als dit mogelijk is willen we graag weten of er op het Campus van de Universiteit een ruimte/lab is waar onze proef kunnen doen. Hierbij hebben wij dan wel wat hulp nodig, dus vroegen we ons af of er iemand is op de Universiteit die ons kan helpen met ons onderzoek.
  Als het bepalen van de stoffen in een magneet niet mogelijk is, vroegen we ons af of u dan misschien nog ideeën heeft voor een ander onderzoek met magneten.
  Alvast bedankt,
  vriendelijke groet,
  Jan, Sarah en Zie Ji


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Janjan,

  Het moet natuurlijk mogelijk zijn om dit te onderzoeken, maar ik denk dat je daarbij al gauw terecht komt bij het toepassen van technologiën met erg dure apparatuur waar je als scholier eigenlijk niet mee aan de slag kan gaan. Hadden jullie zelf al nagedacht hoe jullie dit in eerste instantie zouden willen doen?
  Andere leuke dingen om te onderzoeken aan magnetisme of gerelateerde onderwerpen:
  paramagnetisme of bijv. supergeleiding.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.