compressie warmtepomp • wij van het pax Christi college in druten (Gelderland) zouden graag bij jullie een proefopstelling willen maken om het principe van een compressie warmtepomp na te bootsen. het plan is om een gesloten cyclus te maken waar ammoniak doorheen stroomt. doormiddel van een verdamper (waar water doorheen stroomt). wordt het ammoniak verdampt en vervolgens door een compressor (wordt aangedreven door elektrische motor) wordt de druk verhoogd, waardoor het kookpunt toeneemt en ook de temperatuur. in een condensator wordt water verwarmt door het ammoniak. als laatst wordt er gebruik gemaakt van expansieventiel waardoor de druk weer afneemt en het hele proces zich herhaald. hopelijk zijn er bij de universiteit van delft hiervoor mogelijkheden om ons te helpen met deze proefopstelling.

  gr. Guus en Nick


 • PWS TU Delft Team

  @guusotten
  Hallo Guus en Nick,

  Leuk project!
  Ik heb een paar kleine vragen voor jullie om een iets beter beeld van jullie onderzoek te krijgen. Zouden jullie mij kunnen uitleggen waarom jullie het principe van de warmtepomp willen nabootsen en niet gewoon een warmtepomp? Dan heb ik een idee waar het onderzoek vandaan komt.
  Als ik jullie uitleg zo lees willen jullie eigenlijk een warmtepomp maken. In welk opzicht willen jullie het principe nabootsen of een warmtesysteem bouwen?

  Groeten,
  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.