Origami • Hoi,

  Mijn PWS gaat over het oplossen van derdegraadsvergelijkingen door middel van origami. Ik heb al een algebraisch bewijs bekeken, en ik wil ook over Beloch en Lill vertellen. Mijn probleem is de volgende: Mijn leraar zegt dat het leuk zou zijn als ik ook nog iets écht zélf onderzoek. Dus niet alleen me verdiepen in andermans bewijzen en hierover schrijven, maar echt zelf iets nieuws onderzoeken. Zijn er eenvoudige gerelateerde problemen die nog niet bewezen zijn omdat men hier bijv. simpelweg de moeite niet voor neemt?
  Of is dit te ambitieus en moet ik het bij het bestuderen van bronnen houden?
  Ik hoor het graag!

  Groetjes van Floor


 • PWS TU Delft admin

  Hey @floor-b

  Wat een ontzettend vaag maar vet PWS onderwerp heb je gekozen zeg. Ik moet zeggen dat ik hier nog nooit van gehoord heb. Als ik online rond kijk naar de bewijzen van deze origami methode ziet het er flink ingewikkeld uit.

  Om op je vraag terug te komen, het is heel leuk dat je docent wil dat je iets zelf onderzoekt, maar zelf op dit niveau zo'n wiskundig bewijs creëren is ontzettend lastig en ik zou het vooral bij het bestuderen ervan houden. Als je echt opzoek bent naar een proef kun je misschien kijken speciale vormen die naar boven komen met deze origami techniek?

  Wat ik daarmee bedoel is, stel je voor je wil een zeshoek krijgen van de vouwen of lijnen die je trekt op basis van de origami methode, wat voor functie hoort daar dan bij.

  Ik hoop dat dit je al verder helpt.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.