ferrofluide PWS • Beste studenten,

  Wij doen ons profielwerktstuk over ferrofluïda. In de afgelopen weken hebben wij geprobeerd er zelf een te maken. In deze periode zijn wij op veel meer problemen gestuit dan wij van tevoren hadden geanticipeerd. Wij willen graag weten hoe wij zelf een ferrofluid kunnen maken die even goed functioneert als een gefabriceerde ferrofluid.

  Verder wilde we ook wijzer worden op het gebied van waterzuivering door middel van ferrofluids. Wij hebben hier diverse dingen van gehoord maar kunnen hier niks over vinden. Weten jullie misschien hoe dit te werk zou moeten gaan?

  Jullie inbreng ook van harte welkom. Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groetjes,

  Madelief en Ava


 • PWS TU Delft admin

  @ava
  Hallo Madelief en Ava,

  Wellicht dat we wel kunnen helpen of kunnen kijken wat er mis ging met jullie project. Hebben jullie toevallig het proefvoorschrift dat jullie hebben uitgevoerd? En zouden jullie dit kunnen delen?
  Dan krijg een idee over wat jullie al hebben gedaan.

  Groetjes,
  Sanne • Dag Sanne,

  Wij zijn er laatst achter gekomen dat wij deeltjes gebruikten die te groot waren, en een magnetorheolgisch mengsel maakte in plaats van een ferrofluide. Ons probleem nu is echter of wij aan magnetiseerbare nanodeeltjes kunnen komen. Wij zijn al meerdere malen gewezen op de gevaren die met deze deeltjes samengaan en weten ons dus verder ook geen raad met deze situatie. Hebben jullie enig idee of er een manier is om met magnetiseerbare nanodeeltjes een ferrofluid te maken op een veilige manier en zou de TU zoiets dergelijks voor ons kunnen faciliteren?

  Met vriendelijke groeten,
  Ava


 • PWS TU Delft Team

  Beste @ava,

  Ik heb vaker vragen over ferrofluids gekregen en inderdaad kwam vaak het puntje gevaren en giftigheid erbij kijken.
  Ik weet zelf niet welke stoffen nou precies gevaarlijk zijn. Ik heb net dit https://www.youtube.com/watch?v=o1qk_2fua9k gevonden, hierbij gebruikt hij Fe3O4 poeder en motorolie. Hierbij heeft hij alleen handschoenen aan, dus het lijkt me redelijk veilig...!
  Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.