De invloed van het variëren van eigenschappen van licht op de groei van tuinkers. • Geachte heer/mevrouw,
  Ik en mijn projectpartners willen een experiment uitvoeren voor ons profielwerkstuk over de invloed van het variëren van de eigenschappen van licht op de groei van tuinkers (plant nog mogelijk te vervangen).
  Wij vroegen ons af of het mogelijk is om de experimenten voor dit onderzoek uit te voeren aan jullie universiteit. Hiervoor willen we de invloed van de golflengte, lichtintensiteit en polarisatie van licht meten op de plantjes.
  Hiervoor hebben we verschillende lampen nodig die wij niet op onze school (Het Hooghuis TBL) kunnen verkrijgen.
  Deze lampen zijn:

  • een lamp waarmee we de exacte golflengte kunnen vaststellen van het licht.
  • een lamp waarmee we de exacte lichtintensiteit kunnen bepalen.
  • een lamp met gepolariseerd licht/een manier om het licht te polariseren.

  We hopen spoedig antwoord te kunnen ontvangen.
  Met vriendelijke groet: Kevin Hoogers, Igor Hermans en Jannes Peters.


 • PWS TU Delft admin

  @KevinHoogers
  Hoi Kevin, Igor en Jannes,

  Als je iets zoekt dat een specifieke/exacte golflengte kan uitzenden, dan kun je het best kijken of er een spectrometer beschikbaar. Deze kunnen ingesteld worden op een golflengte die ze dan creëren. Voor het meten van de licht intensiteit hebben jullie een fotometer nodig.
  Vaak zijn deze eigenschappen gebundeld in één apparaat, een spectro-fotometer. Deze zijn er op de universiteit, maar die worden gebruikt voor onderzoek en daar kun je niet voor een paar dagen tuinkers laten groeien.

  Wellicht is het een aanrader om wat onderzoek te doen bij de nederlandse kassen en aan de boeren tips vragen. Daar zou je ook onderzoek kunnen doen naar hun lampen en dan eerder lampen vergelijken dan golflengtes.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.