Energie opwekken met piëzokristallen • Hoi, wij willen voor ons profielwerkstuk een duurzame brug ontwerpen, waarbij er energie wordt opgewekt door middel van piëzogenerators in het wegdek. Ons idee is om piëzokristallen in het wegdek te verwerken, waarbij er door de druk van de rijdende auto's op de piëzokristallen energie wordt opgewekt, om bijvoorbeeld de brug te kunnen verlichten. Hiervoor willen we graag en schaalmodel maken en daarnaast onderzoek doen hoe rendabel deze manier van energie opwekken is in het groot. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Sarascholten,

  Cool PWS onderwerp! Ten eerste raad ik jullie aan te kijken naar ons stappenplan van ons voor een ontwerp PWS: http://pwstudelft.nl/stappenplan/#ontwerpen.
  Hierin wordt algemeen de opzet duidelijk gemaakt van een ontwerp PWS. Graag zie ik wat specifiekere vragen van jullie, nadat jullie deze pagina hebben bezocht!

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.