Het getal pi • Hoihoi! Wij doen onze PWS over het getal en willen onderzoeken welke 'sequence' het getal het meest nauwkeurig berekent. We willen dit bewijzen met een programmeertaal alleen weten niet of php de beste keuze is. We zouden wat meer uitleg willen hebben over een mogelijke programmeertaal wat gemakkelijk pi berekent.
  Alvast bedankt.
  Mathieu en Yara


 • PWS TU Delft admin

  Hey @yaralottering

  Tof PWS onderwerp hebben jullie gekozen zeg maar ik heb er nog wel moeite mee, Pi is namelijk een interessant getal maar is ook een écht oneindig getal.

  Pi makkelijk berekenen gaat dus niet omdat dat oneindig door zal gaan.
  Pi zo nauwkeurig mogelijk berekenen gaat ook niet omdat dat ook oneindig door zal gaan.

  Wat je wel kunt zeggen is, is hoe kom ik zo nauwkeurig mogelijk bij Pi met 2^10 getallen of iets dergelijks. Maar zoiets als dit is niet heel lastig om uit te zoeken met een programmeer taal. Die doet namelijk al het moeilijke werk voor jullie.

  Wat ik zou aanraden is dus na te denken wat jullie zo interessant vinden aan Pi. Als jullie benieuwd zijn naar oneindige getallen en dergelijken gaan jullie meer een wiskunde kant op met bewijzen rond oneindige getallen. Maar jullie kunnen ook meer een informatica kant op gaan en gaan spelen met een programmeertaal om misschien heel veel data te berekenen of uit te werken. Laat maar weten wat jullie interessant vinden, schroom vooral niet om een docent te betrekken in deze beslissing.

  Om nog wat programmeer tips te geven ga ik jullie gelijk php afraden. PHP is wel een scripting taal maar is meer gefocussed op websites. Ik zou eerder Python of Java aanraden. Die zijn net zo krachtig, net wat makkelijker mee te werken en iets meer gebouwd om snel veel berekeningen doen. Python is stukke makkelijker dan Java maar heeft misschien net wat meer opties. Als jullie meer weten over jullie PWS kan ik jullie beter verder adviseren.

  Ik hoop dat dit helpt.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.