Zure regen • Beste student,
  Voor scheikunde willen we met behulp van zwavel zure regen maken. De procedure is zwavel te verbranden en de ontstane zwaveldioxide op te lossen in water. Wij hebben nu de vraag welke hoeveelheden we hierbij moeten gebruiken en hoe de opstelling eruitziet. Kunt u ons daarbij helpen?

  Met vriendelijke groet,
  Anouk Veerbeek en Sanne Geikens


 • PWS TU Delft admin

  @Sanne-Geikens
  Hallo Anouk en Sanne,

  Ik kan jullie waarschijnlijk wel helpen. Als eerst is het misschien handig om te achterhalen wat zure regen exact is, gevolgd door vast te stellen wat jullie onder zure regen verstaan. Hiermee bedoel ik dat jullie gaan vaststellen wat de compositie van zure regen is die jullie willen maken. Hiermee leggen jullie een doel vast voor jullie proef, maar ook een soort standaard voor jullie pws, omdat niet alle "zure regen" hetzelfde is. Hiermee zorgen jullie ervoor dat gelijk aan het begin van jullie pws onduidelijkheden weg zijn.

  Jullie kunnen daarom ook het beste als eerste deelvraag hebben: wat is zure regen?

  Om hiermee te beginnen is het handig om op te zoeken op internet of er misschien een Europese/wetenschappelijke standaard is. (Tip: in het engels googlen is handig omdat je dan meer hits krijgt). Als dat moeilijk te vinden is kunnen jullie voor jezelf vaststellen bij welke pH jullie regen onder zure regen vinden vallen. Hieruit kun je uiteindelijk de concentratie bepalen.

  Je zou ook desnoods onderzoek kunnen doen naar de groei van planten bij verschillende zuurtegraden. Doe dan wel wat achtergrond onderzoek naar welke plant je gebruikt want sommige planten groeien beter bij een zure bodem. Wellicht kunnen ze bij het tuincentrum hierover tips geven.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.