Pws effect van goedkope en dure tandpasta’s • Ik doe mijn pws over het effect van normale en whitening tandpasta’s maar ik weet nog niet zo goed waar ik mijn deelvragen over moet doen. Ik moet ook nog een proefje hierbij doen omdat mijn onderwerp biologie-gerelateerd is. Ik had in gedachten om de schuurmiddel van tandpasta’s te onderzoeken maar hoe weet ik niet zo goed. Zouden jullie mij hierbij kunnen helpen?


 • PWS TU Delft admin

  @mobties
  Hallo,

  Ik kan wel helpen met mee denken over je onderwerp/deelvragen. Meestal als je je hoofdvraag hebt opgeschreven kun je al een paar deelvragen maken door definities in je hoofdvraag te behandelen.

  Bijvoorbeeld:
  Hoe kun je een energie-neutrale woning bouwen?

  Hierin heb je een definitie energie-neutraal, dus de vraag: Wat is energie-neutraal?
  maar je hebt het ook over een woning: Hoe ziet een standaard woning eruit? (hier ga je dan een situatie voor schetsen die je als standaard woning voor je pws kunt gebruiken)

  Probeer even een paar deelvragen neer te zetten en stuur deze even. Dan kunnen we hierna samen kijken hoe we deze kunnen aanvullen.

  Groetjes,
  Sanne • @Sanne-Nielsen

  Hallo Sanne,

  Als hoofdvraag heb ik “Tot in hoeverre werkt de colgate Max White beter dan de tandpasta Dentalux?”

  De bijbehorende deelvragen:
  • Wat is tandpasta
  • Wat hoort er in een tandpasta te zitten
  • Wat maakt de Colgate Max White duurder dan de Dentalux tandpasta
  • Wat zijn de invloeden van deze ingrediënten
  • Is een dure tandpasta daadwerkelijk beter dan een goedkope tandpasta

  Dit is wat ik tot nu toe heb, is dit wel eigenlijk goed genoeg?
  Weet jij misschien wat er verbeterd kan worden en wat er bij moet kunnen?
  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft admin

  @mobties
  Nee dit zijn wel redelijk goede vragen. Waarschijnlijk kun je wel de tweede en vierde vraag, beide over de ingredienten, combineren.

  De laatste zou je zeker kunnen gebruiken voor een onderzoek. Als ik ga nadenken over misschien iets praktisch, dan zou je kunnen kijken in de richting van: 'wat is het langdurige effect van de tandpasta's op de tanken?' 'Of is het effect van overmatig gebruik op je tanden?'

  Dan zou ik neigen om te kijken of je misschien langs je eigen/een willekeurige tandarts kunt gaan om kijken of zij jullie misschien kunnen helpen om aan wat tanden te komen. Klinkt raar, maar toen ik in de 6de klas zat hadden klasgenootjes van mij het over frisdrank. Zij hadden van hun tandarts wat tanden gekregen en die een paar weken in frisdrank gelegd.
  Je zou dan kunnen onderzoeken wat de invloed is van de tandpasta's, maar die ook vergelijken met normale andere tandpasta, van die tandenbleeksetjes en misschien niet poetsen. Daar kun je vast wel wat mogelijkheden mee bedenken.
  Het handige van zo'n tandenbleekset is dat daar meestal een kleurenkaart bij zit om te kijken welke kleur je hebt en wat je voortgang is. Zeker een aanrader.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.