Onderzoek Cyanobacteriën • Beste meneer/mevrouw

  Mijn PWS is gericht naar de Cyanobacteriën. Daarbij wil ik onderzoeken of het mogelijk
  is om via natuurlijke selectie een bacterie te krijgen die in staat is om meer CO2 te omzetten in O2 en of dat zou kunnen bijdragen aan het verlagen van de hoge CO2 gehalte in de atmosfeer.

  Voor de praktische deel van het onderzoek wil ik cyanobacteriën kweken in een koolstof rijk (CO2) milieu. Mijn idee is om steeds wat meer CO2 erbij toevoegen aan de bacteriën die zich aanpassen aan het nieuwe milieu totdat mijn doel bereikt wordt. Alleen weet ik niet of wat ik wil doen haalbaar en uitvoerbaar is, daarnaast weet ik ook niet hoe ik tewerk zou kunnen gaan. Als laatste heb ik ook geen idee hoe ik aan de cyanobacteriën kan komen.

  Zouden jullie mij hierbij kunnen helpen met misschien een paar tips over hoe ik dit kan aanpakken?

  Ik hoop dat ik mijn onderwerp goed heb kunnen belichten en graag hoor ik een spoedig reactie van jullie.

  Met vriendelijke groet,

  Daniel Lopez, 6V leerling


 • PWS TU Delft admin

  @Daniel-lopez
  Hallo Daniel,

  Je hebt een leuk en goed onderzoek uitgedacht. Het enige probleem is het verkrijgen van de cyanobacterie. Bij het zoeken naar verkoop ervan ben ik op internet alleen maar beschrijdingsmiddelen tegen gekomen, omdat het zo gevaarlijk is voor de gezondheid van mensen. Daarom moet je ook stilstaan bij het feit dat het ook wat risico's met zich meeneemt als je hier onderzoek mee wil doen.

  Ik zag dat je je ook had aangemeld voor de PWS middag van 4 oktober, dus dan kunnen we het daar even hebben over je onderwerp en sparren hoe we dit aan kunnen pakken. Ik zal je even een mail sturen met alle informatie.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.