PWS ventrikelfibrilleren • Beste heer / Beste mevrouw,

  Wij zijn drie leerlingen uit de zesde klas. Voor ons profielwerkstuk houden we ons bezig met de hartritmestoornis Ventrikelfibrilleren. Hierbij onderzoeken we hoe we het risico op het verkrijgen van deze hartritmestoornis onder de Nederlandse bevolking zo klein mogelijk kunnen krijgen. Het zou ons daarom een goed idee lijken om de leerlingen op onze school en andere mensen uit onze omgeving bewust te laten maken op welke manier hun levensstijl invloed heeft op hun hartactiviteiten. Met behulp van 3D harten zouden we willen laten zien welke invloeden factoren als medicatie, overgewicht en roken hebben op het hart. Wij vragen ons af of het mogelijk zou kunnen zijn om hulp te krijgen bij het ontwerpen en produceren van deze modellen. Indien dit niet mogelijk is, vroegen wij ons af of we dit anders, onder begeleiding, met behulp van een digitale hartsimulatie zouden kunnen illustreren.

  Met vriendelijke groet,
  Tahira, Ebony en Clara


 • PWS TU Delft admin

  @Clara
  Beste Tahira, Ebony en Clara,

  Jullie hebben een leuk onderwerp gekozen! Willen jullie de factoren laten zien door verschillende harten te maken die zijn 'aangetast' door de verschillende factoren?
  Hetgeen dat ik zou aanraden is het kopen van een showmodel, omdat het 3D printen van een hart redelijk ingewikkeld is. Het printen zelf is niet moeilijk, maar je zult met een programma een 3D model moeten maken op de computer. Dit maken is erg ingewikkeld en zal veel tijd kosten. Het is niet onmogelijk, maar kost wel veel moeite en misschien is het dan geen toevoeging op jullie pws.
  Hebben jullie enige ervaring met modelleren of programmeren?

  Zouden jullie dit alsnog willen doen?

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.