PWS robotica in de ouderenzorg • Beste studenten,

  Wij willen voor ons pws een robot maken die de ouderenzorg kan versterken. Denk bijvoorbeeld aan een robot die kan voorlezen, een basic check-up kan doen, een agenda (met alarmen wanneer medicijnen toegediend moeten worden), spelletjes en een noodknop naar de verzorgster. Dit met als doeleinde om de eenzaamheid van ouderen te verminderen en de werklast van de verzorgsters te verminderen met de toenemende vergrijzing.
  Dit is dan ook de reden dat wij graag willen leren programmeren zodat we werkelijk de robot kunnen bouwen. Echter, hebben wij nog geen mogelijkheden gevonden om dit te doen en we hopen dat jullie ons kunnen helpen.

  Wij horen graag van jullie!

  Met vriendelijke groeten,
  Anna Karreman en Dide Hesseling


 • PWS TU Delft Team

  Hee @AnnaDide ,

  Wat een gaaf ondewerp! Ook wel erg moeilijk. Waarschijnlijk kun je niet al die functies in de robot bouwen, maar je kunt eerst kijken of er één lukt en of er dan tijd is voor meer.

  Leer jezelf hoe je arduino's programmeert! Arduino's zijn best wel basic en je kan een beginners kit via AliExpress kopen voor rond de 20 euro. Via YouTube en andere sites kun je de basics leren. Je kunt steeds meer sensoren en actuatoren toevoegen tot dat je een coole robot hebt.

  Succes!
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.