Architectuur/ Bouwkunde • Hoi! Dit is Puck en ik houd mijn profielwerkstuk over architectuur door de jaren heen met 2 andere leerlingen waarvan eentje graag bouwkunde wil gaan studeren op de TU Delft. Alleen wij weten natuurlijk niet veel af over de programma's en formules die tegenwoordig gebruikt worden voor het ontwerpen en bouwen van nieuwe gebouwen. Zouden jullie ons daar misschien mee kunnen helpen?
  Groetjes
  Romarin, Esmee en Puck


 • PWS TU Delft Team

  Dag dames!

  Helaas zit er geen bouwkunde-student in ons team, maar gelukkig heb ik als bachelorstudent Civiele Techniek enige beginnerservaring met programma's die je kan gebruiken voor bouwkundige ontwerpen. Autodesk is een gerenommeerd bedrijf met programma's zoals Revit, waarmee je als architect snel een mooi gebouw kan modelleren. Wanneer men zeer specifiek wil gaan ontwerpen, zijn bijvoorbeeld in de bouwkundige richting AutoCAD en in de civieltechnische richting Tekla gerenommeerde programma's.
  Qua formules ligt het wat complexer, je kan proberen de krachten te schematiseren, met als hoofdregel dat de resulterende kracht gelijk is aan 0 Netwton.
  Hopelijk kun je hier wat meer mee!

  Groeten Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.